Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EFL Cup 2021 – 2022: Liverpool – Leicester City

EFL Cup 2021 – 2022: Liverpool – Leicester City

Deze week worden de kwartfinales in de EFL Cup 2021 – 2022 afgewerkt. Deze Engelse League Cup kent vier zeer interessante kwartfinales waarin onder meer Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur nog zitten. Maar de mooiste partij is toch Liverpool – Leicester City. Sporttribune.nl blikt vooruit op deze EFL Cup kwartfinale. 

Statistieken Liverpool – Leicester City

We beginnen deze voorbeschouwing met de huidige vorm van beide ploegen. Liverpool is al sinds 7 november ongeslagen. Op die dag verloor het van West Ham United (3-2). The Reds speelden daarna negen wedstrijden. Acht daarvan werden in winst omgezet. Afgelopen weekeinde lukte het Liverpool niet om te winnen. Zonder de zieke Virgil van Dijk in de basis speelde het met 2-2 gelijk tegen Tottenham Hotspur.

Leicester City heeft het een stuk lastiger in de Premier League en in de Europa League verliep het ook al niet vlekkeloos. In de afgelopen tien duels won het slechts drie keer. City moet daarom – net als PSV en Vitesse – play-offs spelen om in de Conference League verder te mogen. In de competitie zette het mogelijke herstel zich afgelopen weekeinde in met een 4-0 overwinning op Newcastle United.

Head 2 Head Liverpool – Leicester City

Vorig seizoen eindigde de Premier League clash Liverpool – Leicester City in een 3-0 overwinning voor de thuisploeg. The Reds wonnen ook in de onderlinge ontmoeting die daarvoor plaatsvond: 2-1.

De editie daarvoor werd in januari 2019 gespeeld. Beide clubs deelden in die uitgave de punten. Het duel eindigde destijds in 1-1. De laatste overwinning van Leicester City op Anfield Road dateert al van 3 mei 2000! City versloeg The Reds op die dag met 0-2.

Jurgen Klopp (trainer Liverpool): “We kijken uit naar woensdag, ondanks drukte en COVID”

Liverpool trainer Jurgen Klopp treedt woensdagavond met gepaste tegenzin aan tegen Leicester. Niet omdat hij bang is te verliezen, maar vanwege de stijgende coronabesmettingen in Engeland en binnen zijn selectie: “Het is een ongelooflijk druk schema dat we momenteel draaien. Met de huidige COVID situatie is dat eigenlijk onmogelijk. We willen dolgraag spelen tegen Leicester City woensdag, maar ik hoop dat de halve eindstrijd wordt ingekort. Zodat als we van Leicester winnen niet direct in een nog voller schema terechtkomen. We voetballen graag door, kijken ook echt uit naar woensdag, maar hopen wel op een beetje hulp in het programma daarna.”

Klopp doelt daarmee op de dubbele confrontaties die er normaal gesproken in de EFL Cup worden afgewerkt in de halve eindstrijd. De kans dat zijn verzoek wordt ingewilligd lijkt aardig groot. Klopp: “Laten we hopen dat iedereen zijn verstand gebruikt en als we tegen Leicester gaan spelen, eis ik van mijn spelers wel gewoon maximale inzet. De eer van Liverpool staat immers op het spel.”

Wanneer is Liverpool – Leicester City

De EFL Cup is de tweede bekercompetitie van Engeland. De FA Cup is veruit de belangrijkste, maar de EFL Cup is de afgelopen jaren flink in aanzien gestegen. Deze EFL Cup kwartfinale Liverpool – Leicester City wordt op woensdag 22 december gespeeld en begint om 20:45 uur op Anfield Road, het stadion van Liverpool.

Volg de Engelse EFL Cup, Liverpool, Leicester City en al het andere voetbalnieuws over de Engelse topclubs vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: jouw online sportportaal!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie