Momenteel jij en 57 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Halve finale EFL Cup: Manchester United treft Nottingham Forest

Halve finale EFL Cup: Manchester United treft Nottingham Forest

Trainer Erik ten Hag staat met Manchester United in de halve finale van de EFL Cup tegenover Nottingham Forest. Sporttribune blikt vooruit op het tweeluik tussen beide clubs met op woensdag 25 januari de wedstrijd Nottingham – Manchester United en volgende week de return op Old Trafford.

Statistieken EFL Cup 2022 – 2023

Veel grote clubs zijn al gestrand in dit Engelse bekertoernooi, maar Manchester United is dus nog altijd in de race. Naast United en Nottingham Forest zijn ook Southampton en Newcastle United (met Sven Botman als leider van de defensie) nog actief in de EFL Cup.

United versloeg in de kwartfinales het bescheiden Charlton Atletic met 3-0 en plaatste zich dus relatief eenvoudig voor de laatste vier. Forest had beduidend meer moeite met Wolverhampton Wanderers, maar het won dus wel. Het werd 2-1 voor de club uit Nottingham. Hierdoor mag het zich gaan opmaken voor dit tweeluik tegen Manchester United.

Erik Ten Hag: “We moeten nog flink verbeteren willen we prijzen winnen”

Terwijl iedereen in Engeland wegloopt met Ten Hag is de trainer zelf nog erg kritisch op zichzelf en de ploeg. De 3-2 nederlaag tegen koploper Arsenal was volgens velen logisch, maar de oefenmeester zelf zag dat anders. Ten Hag: “Dit is een belangrijke week voor ons. Een week waarin we voor de prijzen kunnen gaan. Maar dan moet het wel beter dan afgelopen weekend tegen Arsenal. We geven daar te gemakkelijk de goals weg. Zeker in zulke topwedstrijden moet je geen domme fouten maken. Dan geef je doelpunten weg. Zo word je nooit kampioen.”

Lange weg

“Wat er tegen Arsenal gebeurde, was onacceptabel. Dat mag tegen Nottingham dan ook absoluut niet meer gebeuren. We willen prijzen winnen en de EFL Cup is een prijs. We zitten er dichtbij, maar zonder de juiste focus ook weer heel ver vanaf. De mentaliteit van de spelers is in de afgelopen maanden al flink verbeterd, maar we hebben nog een lange weg te gaan zo bleek maar weer tegen Arsenal”, aldus Ten Hag tot slot.

Wanneer is de EFL Cup halve finale Nottingham Forest – Manchester United

De eerste halve finale van de EFL Cup zal op woensdag 25 januari worden gespeeld bij Nottingham Forest. Het duel in het City Ground stadion begint om 21:00 uur. Op woensdag 1 februari is de return op Old Trafford. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de finale van 26 februari.

Volg al het voetbalnieuws in de Engelse competitie en de bekertoernooien vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en mis niks van de topwedstrijden in de Premier League, de Carabao Cup en de FA Cup.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie