Momenteel jij en 101 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Start Duitse Bundesliga: Eintracht Frankfurt – Bayern München

Start Duitse Bundesliga: Eintracht Frankfurt – Bayern München

Ook in Duitsland begint de voetbalcompetitie dit weekend. Regerend landskampioen Bayern München krijgt direct een zware klus voor de kiezen, want Die Rekordmeister speelt een uitwedstrijd bij Eintracht Frankfurt. Eintracht was vorig seizoen nog bekerfinalist in de DFB Pokal en was ook Europees succesvol door eindwinst in de UEFA Europa League. Kan het vernieuwde, Nederlands getinte Bayern München deze eerste horde nemen? Sporttribune blikt vooruit.

Statistieken Eintracht Frankfurt – Bayern München

In de afgelopen Bundesliga seizoen waren de onderlinge duels tussen Eintracht en Bayern bijzonder vermakelijk. Opvallend is dat in beide wedstrijden de uitploeg als winnaar uit de bus is gekomen.

Bayern München – Eintracht Frankfurt eindigde op 3 oktober 2021 in 1-2 voor de bezoekers uit Frankfurter voetbalstad. Terwijl Eintracht Frankfurt – Bayern juist een prooi werd voor de ploeg uit Beieren: 0-1 dankzij een treffer Leroy Sané in de 71e minuut.

Matthijs de Ligt: “Een enorme eer om voor Bayern München te mogen spelen”

Voor Oranje-international Matthijs de Ligt kwam er deze zomer een einde aan zijn verblijf bij Juventus. De Ligt mag nu zijn verdedigende kwaliteiten tonen bij de Duitse kampioen. “Het is een enorme eer om voor Bayern München te mogen spelen. Zij spelen ook ongeveer hetzelfde type voetbal als Ajax, dus dat spreekt mij enorm aan.”

De Ligt: “Bij Bayern kan ik mijn lengte, kopkracht en snelheid beter benutten”

“Bij Juventus moest ik een iets ander soort voetbal spelen, waarbij mijn technische kwaliteiten als verdediger niet helemaal uit de verf kwamen. Bij Bayern kan ik mijn lengte, kopkracht en snelheid beter benutten. Bayern München is een fantastisch club, één van de beste ter wereld. De klik met de trainer was er ook direct en dat is voor mij heel belangrijk.”

Wanneer is Eintracht Frankfurt – Bayern München

De competitiewedstrijd Eintracht Frankfurt – Bayern München uit de eerste speelronde van de Duitse Bundesliga wordt gespeeld op vrijdag 5 augustus en begint om 20:30 uur in het Deutsche Bank Park stadion gelegen in de stad Frankfurt.

Volg al het voetbalnieuws over de Duitse Bundesliga, Eintracht en Bayern München vanaf de eerste rang via Sporttribune en lees hoe Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en alle andere Bayern-sterren het dit seizoen gaan doen in de Bundesliga, de DFB Pokal en natuurlijk ook in de UEFA Champions League!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie