Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Europa League finale: Eintracht Frankfurt – Rangers FC

UEFA Europa League finale: Eintracht Frankfurt – Rangers FC

Aanstaande woensdag staat de Nederlandse trainer Giovanni van Bronckhorst met Rangers FC in de finale van de UEFA Europa League. Tegenstander is de Duitse Bundesliga formatie Eintracht Frankfurt. En ook daar een Nederlands element: Sam Lammers (ex-Heerenveen en ex-PSV) staat daar op de loonlijst. Sporttribune blikt vooruit op Eintracht Frankfurt – Rangers FC.

Statistieken Eintracht Frankfurt – Rangers FC

Beide ploegen waren op voorhand niet voorzien voor deze finale, maar wisten op weg naar deze eindstrijd meermaals indruk te maken. Eintracht Frankfurt deed dat onder meer door West Ham United (halve finale) uit te schakelen. De Premier League ploeg was favoriet, maar moest tweemaal buigen voor de Duitse equipe. Ook FC Barcelona ging ten onder tegen Eintracht. In de kwartfinales bleek Barca niet opgewassen tegen de stugge Duitse defensie, die met sterke counters de winst naar zich toetrok.

Van Bronckhorst had met zijn Rangers FC een iets makkelijkere route richting deze eindstrijd. In de kwartfinales was Rangers FC te sterk voor SC Braga. Zijn ploeg had daar wel een verlenging voor nodig. In de halve finale schakelde Rangers FC een andere Duitse formatie uit: RB Leipzig. Ook wist Rangers in de achtste finales al korte metten te maken met Borussia Dortmund. Van Bronckhorst heeft dus al flink was ervaring in het kloppen van Duitse ploegen dit seizoen.

Giovanni van Bronckhorst vindt finale spelen ‘een grote eer’

Rangers FC trainer Giovanni van Bronckhorst maakte als speler van Feyenoord al veel grote wedstrijden (in Europa) mee, maar staat nu voor zijn eerste grote finale als trainer. Van Bronckhorst zegt zich vereerd te voelen: “We gaan zoveel mogelijk genieten van deze finale. Natuurlijk voelen wij ook de druk wel, want het is een finale en die zijn altijd speciaal. Onze prestaties in Europa geven echter veel vertrouwen voor de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. Ik voel mij zeer vereerd dat ik dit als trainer van Rangers FC mag meemaken. Het zou helemaal geweldig zijn als we de finale ook nog eens zouden winnen.”

Wanneer is de Europa League finale Eintracht Frankfurt – Rangers FC

De Europa League finale Eintracht – Rangers FC is op woensdag 18 mei in het Spaanse Sevilla. Het duel begint om 21:00 uur. Volg al het nieuws rondom deze finale, Eintracht Frankfurt en Rangers FC vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie