Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EK kwalificatie: Spanje – Noorwegen

EK kwalificatie: Spanje – Noorwegen

In Groep A wordt zaterdagavond de EK kwalificiatie interland kraker Spanje – Noorwegen gespeeld. In Estadio La Rosaleda, geleden in de wijk el Paseo de Martiricos te Malaga zal er gestreden worden om de eerste punten uit deze kwalificatiereeks. Spanje is op voorhand favoriet, maar Noorwegen wist al vaker grote landen te verrassen. Sporttribune blikt vooruit op Spanje – Noorwegen.

Statistieken Spanje – Noorwegen

Beide voetballanden treffen elkaar regelmatig in de Europese kwalificatie- en eindtoernooien. De laatste keer dat de Spanjaarden en Noren tegenover elkaar stonden, was op 12 oktober 2019. Ook toen betrof het een EK kwalificatieduel.

In Spanje hadden de Spanjaarden met 2-1 gewonnen van hun Noorse collega’s, maar in het duel in Oslo kwam er geen winnaar. Na treffers van Saúl Ñíguez (Spanje) en Joshua King (Noorwegen) werd er bij een 1-1 stand afgefloten.

Domper voor Noorwegen: Erling Haaland ontbreekt!

Vlak voordat de echte voorbereiding op de wedstrijd tegen Spanje begon kreeg Noorwegen een fikse domper te verwerken. Sterspeler Erling Haaland raakte bij zijn club Manchester City geblesseerd en kan dus niet meespelen tegen Spanje. “Het kwam hard aan bij Erling toen hij zich realiseerde dat hij niet kon strijden met het team”, zegt bondscoach Ståle Solbakken dinsdagochtend op de website van de Noorse bond.

Nog steeds genoeg zelfvertrouwen

Voor Solbakken is het ontbreken van Haaland echter geen reden om de moed te laten zakken: “Gelukkig is er nog steeds genoeg zelfvertrouwen, talent en cohesie in deze groep om de komende wedstrijden punten te pakken.”

Vuurdoop voor opvolger Luis Enrique

Na het afgelopen WK in Qatar zwaaide Luis Enrique af als bondscoach van Spanje. Zijn opvolger: Luis de La Fuente. Hij wordt voor de leeuwen gegooid met de zware thuiswedstrijd tegen Noorwegen: “We focussen ons volledig op de wedstrijd tegen Noorwegen. En Noorwegen is meer dan Haaland. Ze hebben ook toppers als Sorloth, Larsen en Odegaard.”

Ansu Fati

De La Feunte vervolgt: “We gaan uiteraard proberen om de kwaliteiten van die sterspelers de minimaliseren. En dat gaan we doen met enkele van de beste spelers ter wereld, want ik meen het uit de grond van mijn hart als ik zeg dat Spanje ook enkele wereldtoppers in huis heeft. Daar zitten jonge spelers als Ansu Fati bij, maar ook ervaren gasten die het elftal op sleeptouw kunnen nemen.”

Wanneer is Spanje – Noorwegen

De EK kwalificatie topper Spanje – Noorwegen zal worden gespeeld op zaterdag 25 maart. Het duel begint om 20:45 uur. Naast Spanje en Noorwegen zijn ook Schotland, Cyprus en Georgië in Groep A ingedeeld. De eerste twee landen uit deze poule plaatsen zich voor EURO 2024 in Duitsland.

Volg alle EK kwalificatie actie vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en mis niks van Spanje – Noorwegen en alle andere topwedstrijden van deze week! Helaas dus zonder goal machine Erling Haaland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie