Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EK kwalificatieduel Estland – België

EK kwalificatieduel Estland – België

De Belgische voetballers hebben het tot nu toe nog niet gemakkelijk in de EK kwalificatie. Afgelopen zaterdag werd er thuis niet gewonnen van Oostenrijk en dat betekent dat het uitduel van komende dinsdag tegen Estland gewonnen moet worden door de Rode Duivels. Sporttribune blikt vooruit op Estland – België.

Statistieken Estland – België

Ook tijdens de WK kwalificatie voor Qatar 2022 troffen beide landen elkaar. België wist toen thuis met 3-1 te winnen en kwam terug van de uitwedstrijd met een 2-5 overwinning op zak.

In de huidige kwalificatiereeks verloopt het voor beide landen minder rooskleurig. Estland staat momenteel vierde en voorlaatste. De Essen hebben nog maar één punt gepakt in de eerste twee kwalificatiewedstrijden voor EURO2024. België doet het wel iets beter, maar met vier uit twee is het begin van de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco toch iets wat teleurstellend te noemen. De 1-1 van afgelopen zaterdag tegen Oostenrijk hakte er dan ook flink in bij onze zuiderburen.

Domenico Tedesco (bondscoach België): “De goal van Lukaku was heel belangrijk”

Vooral thuis hadden we vanaf de aftrap moeten laten zien wat we kunnen. We voelden het gebrek aan ervaring tegen Oostenrijk, maar dat is geen excuus. Het punt is oké na die achterstand. We moeten nu vooruitkijken. De goal van Romelu (Lukaku, red.) was heel belangrijk. Anders had Oostenrijk negen punten gehad. Nu hebben zij er zeven en wij vier, dat is oké”, zegt de bondscoach van België over het gelijke spel van zaterdag.

“Tegen Estland drie punten pakken”

Vooruitkijkend naar dinsdag zegt de bondscoach van De Rode Duivels dat hij de wedstrijd tegen Oostenrijk snel wil vergeten door een klinkende zege te boeken bij en tegen Estland. “Excuses moeten we niet zoeken. We moeten gewoon efficiënter zijn. Dinsdag gaan we tegen Estland gewoon de drie punten proberen te pakken. Ginds moeten we winnen. We wisten dat Oostenrijk een stugge ploeg is en ze zijn gestart aan deze campagne met 7 op 9. Dat willen we ook bereiken”, zo besluit Tedesco de bespiegelingen vooraf vanuit het Belgische kamp.

Wanneer is Estland – België

De EK kwalificatiewedstrijd Estland – België zal worden afgewerkt op dinsdag 20 juni in de A. Le Coq Arena te Tallinn. Het duel begint om 20:45 uur. Kunnen de Belgen hun blazoen weer oppoetsen na de domper tegen de Oostenrijkers?

Of gaat Estland verrassen door de voormalige Gouden Generatie punten af te snoepen in hun jacht op een Europees kampioenschap voetbal ticket? Volg het allemaal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie