Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

El Clasico in Copa del Rey: Real Madrid – FC Barcelona

El Clasico in Copa del Rey: Real Madrid – FC Barcelona

In de halve finale van de Copa del Rey nemen aartsrivalen Real Madrid en FC Barcelona het tegen elkaar op. De heenwedstrijd wordt in Madrid gespeeld, begin april volgt de return in Camp Nou. Wie wint de eerste wedstrijd en gaat met de beste papieren richting de return? Sporttribune blikt vooruit op Real Madrid – FC Barcelona.

Statistieken Real Madrid – FC Barcelona

De laatste keer dat El Clasico op het programma stond, was op 15 januari van dit jaar in de Spaanse Supercup. In de finale won de Catalaanse ploeg van Real met 1-3.

Daarmee nam het elftal waar onder meer Oranje international Frenkie de Jong basisspeler is revanche op de nederlaag in La Liga. Real Madrid won namelijk het competitieduel eerder dit seizoen met 3-1. Het staat dus qua onderlinge ontmoeting in dit lopende voetbalseizoen: 1-1.

Carlo Ancelotti: ”De prijzen worden nu verdeeld”

Real Madrid lijkt te zijn afgehaakt om de titelstrijd in Spanje nadat er afgelopen weekeinde met 1-1 gelijk werd gespeeld in de stadsderby tegen Atletico. Toch denkt coach Carlo Ancelotti daar anders over: “Het is nog niet voorbij. We doen nog mee. Nu komt de tijd waarin de prijzen verdeeld worden. In La Liga, in de Champions League, maar ook in de Cope del Rey waar we tegen FC Barcelona spelen om een finaleplaats.”

De hele wereld weet dat het moeilijk gaat worden”

Over El Clasico zelf zegt hij in de Spaanse media: “De hele wereld weet dat het moeilijk voor ons gaat worden, maar we zullen onze kansen krijgen. We zullen vertrouwen moeten hebben en karakter moeten tonen. De Copa del Rey is heel belangrijk voor Real Madrid. We willen absoluut naar de finale en zullen thuis een goed resultaat moeten halen om de return met een goed gevoel in te kunnen gaan.”

Xavi Hernandez: “We moeten vol gas gaan tegen Real Madrid”

Barcelona kende geen prettige aanloop naar deze halve finale van de Spaanse beker. Afgelopen weekend ging het uit bij het nietige Almeria onderuit met 1-0. Xavi: “Ik ben geïrriteerd vanwege de blamage tegen Almeria. Bovendien zijn we ook Robert Lewandowski voor langere tijd kwijt.

Passie en overtuiging

Het zit dus even behoorlijk tegen bij La Blaugrana, maar Xavi Hernandez hoopt dat strijdlust de doorslag kan gaan geven voor zijn elftal: “Het wordt heel moeilijk voor ons tegen Real Madrid, maar we zullen in ieder geval niet half te werk moeten gaan. Alleen als we met zijn allen vol gas gaan tegen Real Madrid maken we kans. We spelen tegen Real Madrid, een topploeg in Spanje en Europa dan moet je met passie en overtuiging spelen. Anders ben je kansloos.”

Wanneer is El Clasico: Real Madrid – FC Barcelona

De heenwedstrijd in de halve finale van de Copa del Rey Real Madrid – FC Barcelona zal worden gespeeld op donderdag 2 maart in Estadio Bernabeu. De wedstrijd begint om 21:00 uur en zal wereldsterren als Karim Benzema, Thibaut Cortouis en Vinicius samenbrengen met onder meer Frenkie de Jong en Marc André Ter Stegen.

Volg al het voetbalnieuws, nationaal en internationaal vanaf de eerste rij via het online tribunestoeltje dat we voor jou gereserveerd hebben op Sporttribune.nl en mis niks van de actie in de Copa del Rey, de wedstrijden van Real Madrid en natuurlijk niet van FC Barcelona!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie