Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

El Clasico: Real Madrid – FC Barcelona

El Clasico: Real Madrid – FC Barcelona
Poll

Wie wint El Clasico?

57%
14%
29%

Terwijl in de Nederland de Klassieker Ajax – Feyenoord wordt gespeeld kijken ze in Spanje uit naar hun klassieker: Real Madrid – FC Barcelona. Deze El Clasico belooft bijzonder spannend te worden. Real domineert al het hele seizoen, terwijl FC Barcelona week na week beter lijkt te gaan voetballen. Sporttribune.nl blikt vooruit op Real Madrid – FC Barcelona, de klassieker in La Liga Santander.

Statistieken Real Madrid – FC Barcelona

Vorig seizoen eindigde El Clasico in 2-1. De thuisploeg kwam in de dertiende minuut al op 1-0 dankzij een wereldgoal van Karim Benzema (een hakje achter het standbeen langs). FC Barcelona kon er weinig tegenover zetten, maar verzamelde wel twee gele kaarten. De Duitser Toni Kroos verdubbelde in de 28e minuut de score door de 2-0 aan te tekenen voor Real Madrid. Dat was ook de ruststand.

Na de rust kwam Antoine Griezmann in het veld bij FC Barcelona. Hij verving ex-Ajacied Sergino Dest. Er ging direct meer dreiging uit van de Catalanen en het duurde dan ook niet lang voordat het 2-1 stond. Op aangeven van Jordi Alba maakte Mingueza de aansluitingstreffer. FC Barcelona werd destijds nog getraind door Ronald Koeman en hij ontving in de slotfase nog een gele kaart. Het was sowieso een roerige wedstrijd, waarin Real in de persoon van Casemiro ook nog een rode kaart kreeg voorgeschoteld (twee keer geel). Aan de score veranderde al dat rumoer niets. Real won met 2-1.

Real Madrid speler David Alaba: “De historie van El Clasico maakt deze wedstrijd extra speciaal”

Op de social media kanalen van Los Blancos wordt al dagenlang vooruitgeblikt op de wedstrijd tegen Barça. David Alaba zegt in een interview met Real Madrid CF dat de geschiedenis die bij de Spaanse voetbalklassieker hoort het extra speciaal maakt om straks op het veld te staan.

FC Barcelona plaatst zich voor kwartfinale Europa League

Bij FC Barcelona konden ze nog niet lang nadenken over de aanstaande Clasico. De Catalaanse topploeg moest eerst het vege lijf zien te redden in de UEFA Europa League. Na de 0-0 in Barcelona moest de ploeg van trainer Xavi in Turkije orde op zaken zien te stellen door de uitwedstrijd tegen Galatasaray te winnen. Mede dankzij een prima spelende Frenkie de Jong slaagde de ploeg in die opdracht. Tot opluchting van Xavi, die zich nu wél kan focussen op de trip naar Real Madrid.

Wanneer is Real Madrid – FC Barcelona

De Spaanse voetbaltopper Real Madrid – FC Barcelona is op zondag 20 maart en wordt gespeeld in het Bernabeu stadion in de Spaanse hoofdstad. Het duel begint om 21:00 uur. Volg al het nieuws rondom El Clasico, Real Madrid en FC Barcelona vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie