Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Qatar 2022: Engeland – Frankrijk

WK Qatar 2022: Engeland – Frankrijk

In de kwartfinale van het WK voetbal in Qatar spelen Engeland en Frankrijk tegen elkaar. Beide landen wisten hun achtste finale overtuigend te winnen en strijden nu tegen elkaar om een plekje in de halve eindstrijd van het wereldkampioenschap voetbal 2022. Sporrtribune.nl blikt vooruit op Engeland – Frankrijk.

Statistieken Engeland – Frankrijk

De laatste officiële onderlinge ontmoeting tussen de Engelsen en de Fransen was op het EK 2012. Exact tien jaar geleden kwam Engeland op 1-0 door een goal van Lescott (30e minuut). De Fransen kwamen niet veel later al op 1-1 dankzij Nasri (39e minuut). Na de rust werd er niet meer gescoord waardoor 1-1 ook de einstand werd.

Na dit groepsduel op het EK 2012 speelden beide landen nog twee vriendschappelijke interlands tegen elkaar. In 2015 won Engeland met 2-0 van hun Franse collega’s en in 2017 werd het 3-2 voor de Fransen die in Parijs de zege grepen door goals van Umtiti, Sidibe en Dembelé.

Engeland op dit WK

Tot nu toe wist de Engelse ploeg zich prima te presenteren tijdens dit WK voetbal in Qatar. Het begon allemaal met een zeer overtuigende 6-2 zege op Iran. Daarna kwam er even wat stroop in de motor toen er tegen de VS met 0-0 gelijk werd gespeeld. Engeland herpakte zich echter snel door de Britse derby tegen Wales met 3-0 te winnen.

In de achtste finales had de formatie van bondscoach Gareth Southgate totaal geen problemen met Senegal. De Afrikaanse ploeg, in de groepsfase nog tegenstander van Oranje, werd met 3-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Frankrijk op dit WK

Frankrijk is de wereldkampioen van 2018 en staat in Qatar dus als titelverdediger op het veld. Die extra druk was niet voelbaar toen Les Bleus in de openingswedstrijd tegen Australië aantrad: 4-1 winst. Wel zat er wat spanning op de wedstrijd tegen Denemarken. De Fransen wonnen wel, maar het was nipt: 2-1.

Daarna ging Frankrijk met 1-0 onderuit tegen Tunesië er werd er opnieuw twijfel gezaaid. Het ticket voor de achtste finales was toen echter allang en breed binnen. De 3-1 overwinning op Polen in die achtste finale maakte een einde aan de twijfel en zorgde ervoor dat het land met superster Kylian Mbappé in de gelederen in deze kwartfinale mag aantreden tegen Engeland.

Wanneer is Engeland – Frankrijk

Het duel Engeland – Frankrijk wordt op zaterdag 10 december om 20:00 uur gespeeld in het Al Bayt Stadium te Al Khor. Volg al het WK voetbal 2022 nieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en lees elke dag een nieuwe voorbeschouwing op het grootste voetbaltoernooi ter wereld.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie