Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EK kwalificatieduels: Engeland – Noord Macedonië

EK kwalificatieduels: Engeland – Noord Macedonië

Het Engelse nationale voetbalelftal speelt komende maandag het tweede EK kwalificatieduel in vier dagen. Na de zege op Malta volgt nu de confrontatie met Noord Macedonië. Eigenlijk willen de Engelsen na een lang, zwaar seizoen met vakantie, maar ze moeten dus nog één keer aan de bak. Sporttribune.nl blikt vooruit op Engeland – Noord Macedonië.

Statistieken Engeland – Noord Macedonië

Bondscoach Gareth Southgate maakte al vroeg zijn selectie bekend, zodat zijn spelers geen vakantieplannen zouden maken voor deze week. Hoewel Malta en Noord Macedonië wedstrijden zijn die op papier ook door een B-team gewonnen zou kunnen worden, wil Southgate de boel graag bij elkaar hebben in voorbereiding op EURO2024.

De wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Malta zorgde in elk geval voor een flinke dosis zelfvertrouwen. Engeland won op het eiland in de Middellandse Zee met 0-4.

Gareth Southgate (bondscoach Engeland): “Nog even doorzetten”

De Engelse bondscoach Gareth Southgate merkt dat bij sommige spelers de tank stilaan leeg is, maar hij benadrukt dat ook de wedstrijd tegen Noord Macedonië serieus genomen moet worden. “Ik besef dat we veel vragen van onze beste spelers, maar we moeten nog even doorzetten. Door deze interlands wordt hun toch al korte vakantie nog korter. Maar deze beide duels zijn van vitaal belang voor het opbouwen van de teamcohesie die Engeland kan helpen het toernooi in 2024 te winnen.”

Geen Sterling, wel Eze

In de selectie van Engeland ontbreekt Chelsea sterspeler Raheem Sterling. Volgens Southgate omdat hij zelf aan heeft gegeven rust nodig te hebben. “Ik heb ongeveer een week geleden met hem gesproken. Hij is fysiek niet gelukkig met zijn toestand en heeft een hamstringprobleem”, zei Southgate die Crystal Palace speler Ebere Eze wél opnam in zijn selectie: “Hij beëindigt het seizoen heel sterk, hij kan op een aantal posities in de frontlinie spelen”, zei de Engelse coach over de 24-jarige seizoenrevelatie in de Engelse Premier League. “Hij heeft een hoge kwaliteit en snelheid om spelers met die dribbelvaardigheden te passeren. Dat pakte tegen Malta goed uit en dat hebben we tegen een verdedigend Noord Macedonië ook weer hard nodig.”

Wanneer is Engeland – Noord Macedonië

De EURO2024 kwalificatie wedstrijd Engeland – Noord Macedonië uit Groep C wordt gespeeld op maandag 19 juni. Het duel zal op Old Trafford plaatsvinden en beginnen om klokslag 20:45 uur.

Bij Noord Macedonië is Eljif Elmas de ‘grote’ man. Hij werd dit seizoen kampioen van Italië met SSC Napoli en speelde in 36 van de 38 wedstrijden mee. Engeland heeft met Harry Kane en Bellingham twee sterkhouders die in topvorm verkeren. De Engelsen beginnen dit duel bovendien als koploper van de poule. Met 9 punten uit drie duels hebben ze drie punten voorsprong op Italië én Noord Macedonië, die beide één keer wonnen en één keer verloren tot nu toe.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie