Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Qatar 2022: Engeland – Senegal

WK Qatar 2022: Engeland – Senegal

Op zondag 4 december wordt de achtste finale Engeland – Senegal gespeeld tijdens het WK voetbal in Qatar. Engeland behoort bij veel bookmakers inmiddels tot de topfavorieten, terwijl Senegal achter Oranje als tweede doorging in Groep A. Sporttribune.nl blikt vooruit op Engeland – Senegal.

Statistieken Engeland – Senegal

In de statistieken zien we dat beide landen nog niet eerder tegen elkaar hebben gespeeld. De Engelse formatie wist op dit WK twee overwinningen te boeken. In de eerste poulewedstrijd werd Iran met 6-2 verslagen en won de Britse derby tegen Wales met 0-3. Tussendoor werd er gelijkgespeeld tegen de Verenigde Staten. Het duel tegen de komende tegenstander van Oranje eindigde in 0-0.

Senegal begon dit WK voetbal in Qatar met de wedstrijd tegen Nederland. Oranje wist de Afrikaanse kampioen met 2-0 te verslaan. Vervolgens mocht Senegal aantreden tegen het gastland: Qatar. Dat duel werd met 3-1 gewonnen door de Senegalezen. In de derde en laatste groepswedstrijd ging het tussen Ecuador en Senegal wie er door zou gaan naar de knock-outfase. Na een bloedstollend gevecht kwam Senegal als winnaar uit de bus: 1-2.

Gareth Southgate: “Senegal heeft een zeer gevaarlijke ploeg”

De Engelse bondscoach Gareth Southgate staat bekend als een nuchtere man. Ook nu is hij het toonbeeld van rust en realiteit. Waar iedereen roept dat Engeland aan de makkelijke kant van het speelschema zit waakt, hij voor onderschatting: “We weten dat we op de ranglijst favoriet zullen zijn – daar moeten we mee dealen – maar Senegal heeft een zeer gevaarlijke ploeg.”

“Eerste doel bereikt”

“Het eerste doel is bereikt. Tot nu toe zijn we erg blij. De big business begint nu. De spirit van het team is goed. We hebben het grootste deel van de groep fit en beschikbaar voor de wedstrijd tegen Senegal en dat is fantastisch voor de dynamiek van de groep. We hebben ook geen gele kaarten, wat natuurlijk prettig is als je de knock-outfase ingaat.”

Wanneer is Engeland – Senegal

De WK voetbal 2022 achtste finale wedstrijd Engeland – Senegal wordt gespeeld op zondag 3 december. Het duel begint om 20:00 uur in het Al Bayt Stadion te Al Khor. Kan Senegal na het overleven van de poule met Nederland ook tegen Engeland het toernooi nog een vervolg geven? Of pakt favoriet Engeland het ticket voor de kwartfinales van dit WK voetbal 2022?

Volg alle ontwikkelingen rondom de wedstrijden op het WK Qatar 2022 vanaf de eerste rij via Sporttribuen.nl: de online sportnieuwssite waar je elke dag een nieuwe voorbeschouwing leest op een duel in Qatar!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie