Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Engelse voetbaltopper: Arsenal – Manchester United

Engelse voetbaltopper: Arsenal – Manchester United

In de Engelse Premier League speelt koploper Arsenal tegen het Manchester United van Erik ten Hag. Sporttribune blikt vooruit op deze topper in de Engelse voetbalcompetitie. Wie wint deze kraker? Zowel Arsenal als Manchester United gaan voor drie punten, maar wellicht draait deze kraker wel uit op een gelijkspel?

Statistieken Arsenal – Manchester United

Arsenal is al het hele seizoen koning, keizer en admiraal in de Engelse Premier League. De huidige koppositie is dan ook meer dan verdiend en The Gunners lijken vooralsnog onaantastbaar.

De enige ploeg die op dit moment wellicht iets aan dat enorme overwicht kan doen is Machester United. Erik ten Hag begon met de grootst mogelijke moeite aan zijn nieuwe job als hoofdcoach van The Reds. Maar langzaam maar zeker heeft de ploeg zijn draai gevonden en is de weg omhoog ook ingezet. United steekt in goede vorm en is dus weer een titelkandidaat. Al werd er afgelopen weekend, tijdens het debuut van Wout Weghorst, wel slechts gelijkgespeeld tegen Crystal Palace: 1-1.

Mikel Arteta: “Wedstrijd tegen Machester United domineren”

“Ik wil niet te veel rekenen, want we moeten ons gewoon gaan voorbereiden op Manchester United en goed spelen om te winnen. Er is niets beter dan winnen. Het is geweldig om de vreugde en de saamhorigheid rond het team te voelen”, aldus de trainer van The Gunners “We weten hoe we spelen en de manier waarop we een wedstrijd kunnen domineren. Dat mogen we niet vergeten, want zondag moeten we hetzelfde doen tegen Manchester United. We moeten de vorm die we nu hebben doorzetten naar de komende wedstrijden”, aldus de coach van Arsenal in zijn voorbeschouwing op de topper.

Erik ten Hag: “Arsenal draait goed dit seizoen”

Met de uitwedstrijd tegen Arsenal voor de boeg weet Manchester United trainer Erik ten Hag dat er een zware taak te doen staat. “Arsenal draait dit seizoen heel erg goed. Als we rustig blijven, dan kunnen we dit seizoen ook iets bereiken. Ik ben ervan overtuigd. Maar het is nog een lange weg te gaan om Manchester United te herstellen naar waar ze thuishoren. We moeten het wedstrijd voor wedstrijd benaderen. Er komen nog veel zware wedstrijden aan”, vertelt de trainer van Manchester United in de Engelse media vooruitblikkend op de clash van zaterdag.

“Weghorst deed het prima”

Ondanks het gelijke spel tegen Crystal Palace is Ten Hag wel tevreden over het debuut van Wout Weghorst. De kans is dus groot dat de Nederlander ook tegen Arsenal de spitspositie gaat bezetten. “Ik vind dat hij het prima deed”, zei de United-coach tegenover de Engelse sportzender Sky Sports. “Maar hij moet zich nog wel aanpassen aan ons spel. Hij kent onze speelwijze nog niet zo goed. Hij is nog maar kort bij de club en heeft weinig met ons getraind.”

Wanneer is Arsenal – Manchester United

De Engelse Premier League topper Arsenal – Manchester United zal op zaterdag 21 januari worden gespeeld in het Emirates Stadium in Londen. Beide clubs zullen om 17:30 uur aan de aftrap staan. Volg alles over de beste en zwaarste competitie ter wereld via Sporttribune.nl: het online platform waar jij altijd op de eerste rij zit in de Premier League en bij wedstrijden van Arsenal of Manchester United!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie