Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Slotronde Eredivisie 2020 – 2021: wie worden de laatste winnaars?

Slotronde Eredivisie 2020 – 2021: wie worden de laatste winnaars?

Zondagmiddag 16 mei om 14:30 uur begint de laatste speelronde van de Eredivisie 2020 – 2021. Nog negen wedstrijden te gaan voordat de eindstand wordt opgemaakt. Welke ploegen pakken hun laatste kans en wie blijft er beteuterd achter? Voor FC Emmen en Willem II gaat het om lijfsbehoud. Voor Sparta Rotterdam en Heracles Almelo om een kans op Europees voetbal. Hoe is de stand als straks alle kaarten geschud zijn.

Laatste beslissingen Eredivisie 2020 – 2021

In speelronde 34 strijden Sparta en Heracles om het laatste plaatsje in de Conference League play-offs. Sparta heeft op voorhand de beste papieren, maar Heracles staat slechts op doelsaldo onder de Rotterdammer. Voor beide ploegen wacht er zondagmiddag een uitwedstrijd. Sparta trekt naar Friesland voor een confrontatie met SC Heerenveen, dat nergens meer voor speelt. Heracles gaat op bezoek bij AZ Alkmaar, dat nog slechts een waterkansje heeft op de tweede plaats.

Onderin viel het doek donderdag al voor VVV Venlo en ADO Den Haag. Er gaat ook nog één club naar de promotie – degradatiestrijd. Daarin moet het spelen tegen de beste ploegen uit de Keukenkampioen Divisie. Redt FC Emmen in de slotronde het vege lijf ten koste van Willem II? Of weet de ploeg uit Tilburg de Drentse formatie achter zich te houden. De opdracht voor beide is simpel: winnen!

Voor FC Emmen zal dat echter iets gemakkelijker zijn dan voor Willem II. Emmen treft namelijk VVV, dat dus al gedegradeerd is. Willem II speelt tegen Fortuna Sittard, dat vrijuit kan voetballen.

Wat is er al beslist in de Eredivisie 2020 – 2021?

Ajax is kampioen, dat zal niemand ontgaan zijn. PSV is sinds afgelopen donderdag ook voor 99 procent zeker van de tweede plaats. Dat betekent play-offs voor de Champions League groepsfase. AZ zal als het derde wordt nog een extra voorronde moeten spelen om in de Europa League te komen.

Vitesse weet dat het zich mag gaan opmaken voor de voorronde in de Conference League. Welke andere Eredivisie ploeg zich in die nieuwe Europese competitie mag gaan melden hangt af van de play-offs. Feyenoord, FC Utrecht en FC Groningen zijn al zeker van deelname hieraan. Het laatste plekje moet zondag nog vergeven worden.

Onderin hebben we reeds afscheid genomen van VVV en ADO. Ook weten we dat zij volgend seizoen vervangen gaan worden door Cambuur en Go Ahead Eagles. Ook nemen we afscheid van een icoon uit de Nederlandse voetbalwereld: Dick Advocaat zwaait op zondag 16 mei 2021 definitief af als coach en doet dat tijdens de wedstrijd van zijn ploeg Feyenoord tegen RKC Waalwijk. Het wordt een vreemd afscheid, want de Rotterdamse Kuip zal leeg zijn als Advocaat de coach van de tegenstander en het arbitrale kwartet een hand geeft.

Dick Advocaat: “Ik zal straks wel een keertje moeten slikken, maar ergens stopt het”

De 72-jarige Kleine Generaal blikte in het AD terug op zijn lange carrière en daar zat toch wel wat emotie bij: “Voetbal heeft mijn leven bepaald. Niet zeven dagen in de week, maar acht of zelfs negen. Ik ben altijd zo geweest. Ik ben serieus, misschien zelfs een beetje saai ook. Maar dat spelletje laat me nooit los. Het heeft mij over de hele wereld gebracht. Als het er straks op zit, zal ik vast wel een keertje moeten slikken. Maar ergens stopt het.” En dat is dus op zondag 16 mei in de 34e speelronde van de Eredivisie 2020 – 2021.

Volledig schema speelronde 34 Eredivisie 2020 – 2021

AZ Alkmaar – Heracles Almelo
FC Twente – ADO Den Haag
FC Utrecht – PSV Eindhoven
Feyenoord – RKC Waalwijk
PEC Zwolle – FC Groningen
SC Heerenveen – Sparta Rotterdam
Vitesse Arnhem – Ajax Amsterdam
VVV Venlo – FC Emmen
Willem II – Fortuna Sittard

Volg al het voetbalnieuws over onder meer de Eredivisie vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie