Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Ajax Amsterdam – FC Utrecht

Eredivisie: Ajax Amsterdam – FC Utrecht

Op zondag 3 oktober wordt de Eredivisie wedstrijd Ajax Amsterdam – FC Utrecht gespeeld. Voor de gasten uit de Domstad zijn de duels tegen Ajax het hoogtepunt van een seizoen. De Amsterdammers zijn met een sterke reeks bezig en hopen die vlak voor de interlandbreak af te sluiten met een thuiszege op Utrecht. Sporttribune blikt vooruit op het altijd beladen duel Ajax -Utrecht.

Statistieken Ajax Amsterdam – FC Utrecht

De laatste vijf ontmoetingen tussen beide clubs leverden drie zeges voor Ajax op, één overwinning voor Utrecht en ook één gelijkspel. De laatste vijf keer dat de Domstedelingen naar Amsterdam kwamen, won de thuisploeg vier keer. Alleen in de ontmoeting van vorig seizoen morsten de Ajacieden punten. Het eindigde toen in 1-1.

Favoriet bij Ajax Amsterdam – FC Utrecht

De kenners verwachten dat FC Utrecht in deze editie weinig in te brengen heeft. Ajax is in bloedvorm, afgaande op de meest recente resultaten van de Amsterdammers in de Eredivisie en Champions League. Toch heeft het verleden al vaker aangetoond dat FC Utrecht ook in slechte vorm ineens tot grote hoogte kan stijgen als ze tegen Ajax spelen.

Ajax trainer Erik ten Hag: “Vergelijkbaar met Ajax – Feyenoord”

“Voor FC Utrecht is dit de wedstrijd van het jaar,” weet Ten Hag ook. “De rivaliteit is vanuit Utrecht gezien vergelijkbaar met Ajax – Feyenoord. Het is de kleine stad tegen de grote stad, zeg maar.”

“Utrecht zal er alles aan doen om van Ajax te winnen”

“Die gevoelens van rivaliteit leven heel sterk. FC Utrecht zal zondag vol in de gevechtsmodus staan. Ze zullen alles, maar dan ook echt alles doen om van Ajax te winnen. We moeten goed kijken hoe we hun zwaktes kunnen uitbuiten en hun sterktes kunnen neutraliseren,” stelt Ten Hag vast aan de vooravond van het Eredivisie duel in Amsterdam.

FC Utrecht trainer René Hake: “Vorig jaar laten zien dat we kans maken in Amsterdam”

“Je moet een bepaald geloof hebben dat je daar iets kunt bereiken, ondanks dat je weet dat het lastig wordt. Je moet erop vertrouwen dat je lang in de wedstrijd kunt blijven en uiteindelijk kan stunten. Dat probeer je erin te krijgen door de jongens zo goed mogelijk voor te bereiden, door ze te laten zien: als je dít doet, dan heb je kans. En dat we kans hebben, hebben we vorig jaar wel laten zien”, waarmee Hake doelt op het KNVB bekerduel (5-4) en het gelijkspel in de competitie: 1-1.

“Kans op succes kleiner dan vorig seizoen”

“Als we zondag onze manier van spelen zo kunnen volhouden als toen, dan hebben we een kans. Al is die nu misschien kleiner door de manier waarop Ajax speelt. Er staat de laatste weken geen maat op”. zo sluit Hake af.

Blessures en schorsingen

Bij de thuisploeg zijn vleugelverdediger Sean Klaiber (kruisband) en doelman Maarten Stekelenburg (lies) niet op tijd fit om in actie te komen tegen FC Utrecht. André Onana is nog altijd geschorst wegens (vermeend) drugsgebruik.

FC Utrecht reist zonder Tommy St. Jago (knie), Christopher Mamengi (knie), Simon Gustafson (enkel) en Quinten Timber (ziek) af naar Amsterdam. Er zijn geen schorsingen bij de ploeg van trainer Hake.

Wanneer is Ajax Amsterdam – FC Utrecht

De Eredivisiewedstrijd Ajax – FC Utrecht zal op zondag 3 oktober 2021 worden gespeeld. Het duel in de Johan Cruijff Arena begint om 14:30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Volg al het nieuws rondom de Nederlandse Eredivisie, Ajax, FC Utrecht en alle overige clubs vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie