Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Ajax Amsterdam – Heracles Almelo

Eredivisie: Ajax Amsterdam – Heracles Almelo

Koploper Ajax speelt komende zondag een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Het Eredivisie duel in Amsterdam is de eerste wedstrijd die Ajax speelt na de 1-2 zege op PSV, vlak voor de interlandbreak. Pakt Ajax de draad weer op tegen Heracles? De ploeg uit Almelo staat veertiende, maar wist eerder dit seizoen de Amsterdammers al op 0-0 te houden. Sporttribune.nl blikt vooruit.

Statistieken Ajax Amsterdam – Heracles Almelo

Op 30 oktober 2021 verspeelde Ajax dure punten door in de Overijsselse stad Almelo met 0-0 gelijk te spelen. Dit gebeurde in een periode waarin Ajax kwetsbaar bleek in de Eredivisie, want ook tegen Go Ahead Eagles speelde het met 0-0 gelijk. Toen vervolgens AZ ook met 1-2 kwam winnen in Amsterdam werd PSV koploper. Ajax zette die scheve situatie recht door in Eindhoven met 1-2 te winnen.

Heracles staat er niet zo best voor in de Eredivisie. Met 20 punten uit 20 wedstrijden bezet het de veertiende plaats. De voorsprong op Sparta Rotterdam, dat op een nacompetitie plek staat, is slechts zes punten.

Jarige job: Erik ten Hag

Bij Ajax was het deze week al feest, want hoewel er al eventjes geen wedstrijden op het programma stonden, konden de Amsterdammers toch juichen. Coach Erik ten Hag vierde namelijk op woensdag 2 februari zijn verjaardag. Het mooiste cadeau dat de Ajax-selectie hem kan geven deze week is ongetwijfeld een driepunter tegen Heracles.

Samuel Armenteros

Bij Heracles wordt vooral reikhalzend uitgekeken naar de comeback van Samuel Armenteros. De 31-jarige Zweedse aanvaller kwam in de transferwindow over naar de club uit Almelo. Armenteros speelde al twee keer eerder voor Heracles en kwam tussendoor onder meer uit voor Feyenoord, Willem II, RSC Anderlecht en FK Qarabag. Maar keert dus nu voor de tweede keer terug bij zijn ‘oude liefde’.

Wanneer is Ajax Amsterdam – Heracles Almelo

Voor de bezoekers van Sporttribune.nl die zich afvragen wanneer ze de wedstrijd Ajax Amsterdam – Heracles Almelo kunnen volgen: Ajax – Heracles begint op zondag 6 februari om 16:15 uur en wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam.

Wellicht zien we in dit duel het debuut van Mo Ihattaran als Ajacied. De voormalig speler van PSV is door Ajax gehuurd van Juventus en is tegen Heracles in principe gewoon speelgerechtigd.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie