Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Ajax Amsterdam verdedigt koppositie in uitwedstrijd bij RKC Waalwijk

Eredivisie: Ajax Amsterdam verdedigt koppositie in uitwedstrijd bij RKC Waalwijk

Na de 2-0 overwinning van PSV gisteravond op Vitesse moet Ajax vanmiddag aan de bak tegen RKC Waalwijk. Op papier geen lastige wedstrijd, maar de Amsterdammers wonnen vorig seizoen ook met slechts 0-1 in Waalwijk. Sporttribune.nl blikt vooruit op de wedstrijd RKC Waalwijk – Ajax Amsterdam.

Statistieken RKC Waalwijk – Ajax Amsterdam

Vorig jaar werd het dus een magere 0-1 overwinning voor Ajax, maar ook in voorgaande jaren vielen er nauwelijks grote uitslagen te noteren bij RKC – Ajax Amsterdam. Twee jaar terug was het verschil ook maar één doelpunt. Ajax wist toen met 1-2 te winnen in het Mandenmakers Stadion te Waalwijk.

Op 5 december 1999 won RKC Waalwijk voor het laatst van de Amsterdammers. Het werd destijds in Amsterdam 1-2. De laatste keer dat Ajax puntverlies leed tegen RKC is minder lang geleden: op 26 oktober 2013 werd het 0-0.

Favoriet bij RKC Waalwijk – Ajax Amsterdam

RKC speelde voor de interlandbreak met 0-0 gelijk tegen FC Groningen, een ploeg die laag geklasseerd staat. Ajax verspeelde twee punten door eveneens met 0-0 gelijk te spelen tegen Go Ahead Eagles. Vlak ervoor werd er in de Champions League wel knap gewonnen van Borussia Dortmund: 1-3. Mede hierdoor is Ajax in het duel tegen RKC Waalwijk de absolute topfavoriet.

Erik ten Hag: “Normaal gesproken maakt RKC geen kans”

“Als wij ons niveau halen, heeft RKC normaal gesproken geen kans tegen Ajax”, aldus Ten Hag. “Natuurlijk wil je altijd met publiek spelen. Maar er komt een cruciale fase aan voor de clubs die Europees spelen. Het is belangrijk dat Nederland daarin goed presteert en dus van belang dat spelers hun ritme houden. We moeten ook nadenken of uitstel van wedstrijden niet weer leidt tot een te zware belasting van spelers. Daarom ben ik blij dat we gewoon tegen RKC gaan spelen zondag.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui; Timber; Martínez; Blind; Gravenberch; Klaassen; Alvarez; Antony; Haller; Tadic

RKC Waalwijk trainer Oosting: “Ajax is natuurlijk altijd een zware wedstrijd voor ons”

“Dit wordt een hele zware wedstrijd, maar we wanhopen nooit. Bij RKC benadrukken we de zaken die ze wel onder de knie hebben. In onze situatie, is elke punt dat telt, maar het wordt wel een lastige wedstrijd tegen Ajax. Het wordt een hele mooie uitdaging om het maximale eruit te halen zondagmiddag.”

Wanneer is RKC Waalwijk – Ajax Amsterdam

De Eredivisie wedstrijd uit speelronde 13 van de Nederlandse Eredivisie: RKC Waalwijk – Ajax Amsterdam is op zondag 21 november en begint om 16:45 uur in het Mandemakers Stadion te Waalwijk. Volg al het nieuws rondom de Eredivisiewedstrijden in Nederland, RKC Waalwijk en Ajax Amsterdam via Sporttribune.nl; het online platform voor voetbalnieuws en voorbeschouwingen.

Overige duels

Ook Feyenoord komt vandaag in actie. De Rotterdammers spelen thuis tegen hekkensluiter PEC Zwolle. Go Ahead Eagles komt in actie tegen FC Groningen, SC Heerenveen speelt tegen Willem II en SC Cambuur ontvangt in Leeuwarden het goed presterende FC Utrecht.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie