Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: AZ Alkmaar – Feyenoord

Eredivisie: AZ Alkmaar – Feyenoord
Poll

Wie wint AZ - Feyenoord

80%
20%
0%

Voor iedereen die geen carnaval viert, maar toch van een feestje houdt, is het AFAS stadion te Alkmaar the place to be dit weekend. Daar wordt namelijk de Eredivisie topper van dit weekeinde gespeeld: AZ Alkmaar – Feyenoord. Sporttribune blikt vooruit op de kraker AZ Alkmaar – Feyenoord!

Statistieken AZ Alkmaar – Feyenoord Rotterdam

In de laatste editie van AZ Alkmaar – Feyenoord vielen er maar liefst zes doelpunten. AZ aanvaller Myron Boadu speelde een hoofdrol door een hattrick te scoren. Twee keer trof hij doel in de eerste helft en eenmaal in het tweede bedrijf. Omdat Feyenoord alleen twee goals produceerde in de eerste 45 minuten, won AZ met 4-2.

AZ trainer Pascal Jansen: “Feyenoord is hartstikke mooi meetmoment”

De laatste nederlaag die AZ in de Eredivisie leed was tegen Feyenoord, in de Kuip. Nu de Rotterdammers naar Alkmaar komen roept dat weer herinneringen op bij AZ trainer Pascal Jansen. Volgens hem is AZ sinds het verlies in Rotterdam met sprongen vooruit gegaan en is zijn ploeg in niets meer te vergelijken met het elftal dat in november van Feyenoord verloor. “We zijn een ploeg in opbouw en hebben een hele lastige eerste competitiehelft gespeeld. Na het verlies in Rotterdam heeft de ploeg zijn draai gevonden en is steeds beter gaan draaien. Maar we weten ook waar we vandaan komen en rekenen ons zeker nog niet rijk. Deze wedstrijd tegen Feyenoord wordt ook weer een hartstikke mooi meetmoment voor ons.”

Feyenoord trainer Arne Slot: “Wedstrijd voor mij niet anders dan andere competitieduels”

Voor Feyenoord trainer Arne Slot is het alweer een weerzien met veel oude bekende, al wil Slot zo langzamerhand wel af van dat imago dat hij van AZ komt. Slot: “Ik hoopte dat dat al geen thema meer zou zijn. Ik ben nu trainer van Feyenoord en natuurlijk ken ik nog een hoop mensen in Alkmaar, maar dit duel is voor mij niet veel anders dan andere competitiewedstrijden. Uiteraard willen we wel dolgraag drie punten pakken in Alkmaar.”

Slot: “Dit is een extra uiting van waardering en vertrouwen”

Voorafgaand aan de topper tegen AZ was er voor Slot persoonlijk ook goed nieuws. Zijn contract werd opengebroken en met één jaar verlengd waardoor hij nu tot en met 2024 aan Feyenoord verbonden is. “Voor mij is dit een extra uiting van waardering en vertrouwen. Het is mooi dat de clubleiding, los van de huidige resultaten, juist de groei en het proces waar we mee bezig zijn benadrukt bij het lichten van deze optie. Dat is namelijk voor mij ook waar ik veel voldoening uit haal, omdat we daarmee een basis proberen te leggen voor de komende jaren om op verder door te kunnen bouwen”, zo vertelt hij op de clubwebsite.

Wanneer is AZ Alkmaar – Feyenoord

Het duel AZ Alkmaar – Feyenoord is de topper van deze Eredivisieronde. De topper wordt op zondag 27 februari in het AFAS stadion gespeeld en begint al om 12:15 uur. Het wordt de 43e editie van AZ – Feyenoord. Op de social media kanalen blikt de Rotterdamse formatie terug op enkele edities, waarbij voor Feyenoord telkens grote namen het duel besliste.

Volg al het voetbalnieuws rondom de Nederlandse Eredivisie, AZ Alkmaar en Feyenoord Rotterdam vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2023. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie