Momenteel jij en 57 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: AZ Alkmaar – PSV

Eredivisie: AZ Alkmaar – PSV

De slotronde van de Nederlandse Eredivisie kent met het treffen tussen AZ en PSV een echte topper! Zondagmiddag zal in Alkmaar gestreden worden om de tweede én derde plek in de eindstand van het seizoen 2022 – 2023. PSV staat nu tweede en heeft één puntje nodig om die plaats veilig te stellen. AZ is momenteel vierde en bij winst op PSV, kan het bij puntverlies van Ajax tegen FC Twente nog derde worden. Sporttribune blikt vooruit op AZ Alkmaar – PSV.

Statistieken AZ Alkmaar – PSV

In de voorlaatste speelronde wist AZ drie punten te pakken door met 0-3 te winnen bij NEC Nijmegen. PSV verzuimde de volle buit te pakken door met 3-3 gelijk te spelen tegen sc Heerenveen.

In totaal speelden AZ en PSV tot nu toe 43 keer tegen elkaar. In totaal won PSV negentien keer en wist AZ vijftien keer de maximale winst te pakken. Een simpel rekensommetje leert dan dat er tot nu toe negen keer een gelijkspel uit de bus rolde. In het begin van dit seizoen was AZ de beste. De Alkmaarders wisten met 2-5 te winnen in het Philips Stadion en zijn daarmee de enige uitploeg die dit seizoen de volle buit wist te pakken in Eindhoven.

Pascal Jansen: “Rechtstreeks duel met PSV tweede en derde plaats”

Bij zowel AZ Alkmaar en PSV Eindhoven zijn de belangen groot om zondag te winnen in de laatste speelronde van de Eredivisie. AZ-trainer Pascal Jansen kijkt dan ook met veel belangstelling uit naar de topwedstrijd tegen de Eindhovenaren. Ook bij AZ is het nieuws over Van Nistelrooij binnengekomen natuurlijk. En dat zorgt voor een aparte sfeer. “Natuurlijk voelen wij ook die druk, maar PSV ook. Maar dat is toch geweldig? Een rechtstreeks duel met PSV om de tweede en derde plaats!”, zegt trainer Jansen op de site van de Alkmaarders.

“In eigen huis PSV aanpakken”

De trainer wil winnen om volgend seizoen de Europa League te mogen gaan spelen. “Nu gaan we in eigen huis PSV aanpakken. Of het uitmaakt of we komend seizoen in de Europa League of de Conference League actief zijn? Dat maakt zeer veel uit. De Europa League staat veel hoger aangeschreven. We hebben nog een kans om die te bereiken en die gaan we maximaal benutten. We moeten niet kijken wat er allemaal bij PSV gebeurt. Onze focus ligt op het mooi afsluiten van dit seizoen.”

Fred Rutten (PSV): “Iedereen moet vergeten wat er gebeurd is”

Het was een lastige week voor PSV. Het vertrek van trainer Ruud van Nistelrooij dendert nog altijd keihard door in Brabant. Maar zondag moet alles weer op scherp staan om maximaal te presteren tegen AZ. Een zeer moeilijke opgave voor de spelers en interim hoofdtrainer Fred Rutten: “Iedereen moet zondag vergeten wat er deze week gebeurd is. Niet alleen ik, maar ook de staf en de spelers. Iedereen moet dat vergeten.”

“Vanaf nu maar één ding belangrijk: winnen bij AZ”

Rutten vindt het professioneel om de honneurs waar te nemen nadat de hoofdtrainer vertrokken is. Dat is volgens hem het beste voor de club. Rutten: “Iedereen is down, het gaat niet alleen om een trainer die vertrekt maar ook om een mens. We hebben wel normaal getraind deze week. We zijn dicht bij elkaar gebleven en vanaf nu is er maar één ding belangrijk: winnen bij AZ.”

Wanneer is AZ Alkmaar – PSV

De Eredivisie topper AZ Alkmaar – PSV Eindhoven wordt op zondag 28 mei gespeeld in het AFAS Stadion te Alkmaar. De bal begint te rollen om 14:30 uur. Gelijktijdig met alle andere slotduels van dit Eredivisie seizoen 2022 – 2023.

Ook de wedstrijd FC Twente – Ajax begint op dat tijdstip en dus kan er door zowel PSV als Ajax gekeken worden wat de concurrentie doet. Wie wordt er tweede? Volg het vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie