Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: AZ Alkmaar – SC Cambuur

Eredivisie: AZ Alkmaar – SC Cambuur

Na de midweekse bekerduels is het dit weekend weer ruim baan voor de Nederlandse Eredivisie. AZ Alkmaar ontvangt in speelronde 20 het verrassend sterk acterende SC Cambuur uit Leeuwarden. Hoe verliepen de voorgaande edities van AZ Alkmaar – SC Cambuur en hoe kijken de trainers naar de aankomende competitiewedstrijd? Sporttribune blikt vooruit. 

Statistieken AZ Alkmaar – SC Cambuur

In de Head 2 Head statistieken zien we dat AZ bijna altijd wint als het tegen SC Cambuur speelt. De laatste vier ontmoetingen eindigden in een Alkmaarse zege.

De laatste keer dat Cambuur iets overhield aan een wedstrijd tegen AZ Alkmaar was op 17 oktober 2015. In Leeuwarden werd het onderlinge duel afgefloten bij 1-1. De laatste keer dat AZ gastheer was voor SC Cambuur was op 27 januari 2016. AZ zegevierde destijds simpel met 3-1. SC Cambuur zou dat seizoen degraderen en keerde pas dit seizoen weer terug op het hoogste niveau.

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ is niet te stoppen, zo lijkt het. De ploeg wint van alles en iedereen. De ploeg van trainer Jansen is inmiddels al veertien wedstrijden ongeslagen. In die tussentijd klopte het onder meer Ajax, won het de groepsfase in de Europe Conference League en schakelde het FC Twente (afgelopen woensdag) uit in de TOTO KNVB beker: 1-2.

Huidige vorm SC Cambuur

Cambuur had geen bekerverplichtingen en kan zich dus al de hele week richten op AZ. De ploeg uit Leeuwarden doet dat met in het achterhoofd de 1-1 van afgelopen weekend tegen Sparta Rotterdam. Dit was al het tweede gelijkspel op rij. Ook tegen Heracles Almelo werd het 1-1. Voorafgaand aan deze twee puntendeling werd in de Friese derby tegen SC Heerenveen met 1-2 verloren. Cambuur wacht dus al sinds 10 december 2021 – 1-3 winst op Willem II –  op haar volgende zege.

Pascal Jansen: “Cambuur heeft een mooie spelopvatting”

“SC Cambuur heeft een mooie spelopvatting die er goed zit ingeslepen. Cambuur speelt mooi voetbal met goede intenties en een goede coach. Vanuit de eerste divisie is Henk (de Jong, red.) met zijn ploeg dezelfde dingen blijven doen in de Eredivisie. Enorm knap als je dat voor elkaar krijgt”, zegt de coach van AZ over de Friese ploeg in zijn voorbeschouwing. “Of wij de favoriet zijn? Dat zal altijd nog moeten blijken. Wij zijn nog steeds een team in opbouw. Dat proces gaat met vallen en opstaan”, aldus de trainer van AZ Alkmaar.

Pascal Bosschaart: “We staan te trappelen voor AZ”

Bij SC Cambuur is de zieke hoofdtrainer Henk de Jong op de weg terug, maar is Pascal Bosschaart (assistent trainer) in Alkmaar de leidsman: Hij kijkt vooruit naar de wedstrijd in Noord-Holland: “Het is lastig inschatten hoe AZ voor de dag zal komen en dus hebben we op meerdere systemen getraind de afgelopen dagen. Al met al staan we dan te trappelen om komende zaterdag naar Alkmaar te gaan”, zegt de interim-coach over de competitiewedstrijd tegen AZ Alkmaar.

Wanneer is AZ Alkmaar – SC Cambuur

De Nederlandse Eredivisie wedstrijd AZ Alkmaar – SC Cambuur wordt op zaterdag 22 januari om 20:00 uur gespeeld in het AFAS stadion te Alkmaar. Volg al het voetbalnieuws rondom de Eredivisie, SC Cambuur en AZ Alkmaar vanaf de eerste rang via sporttribune.nl en lees wekelijks voorbeschouwingen over het Nederlands en buitenlands voetbal in die week.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie