Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: AZ Alkmaar – Sparta Rotterdam

Eredivisie: AZ Alkmaar – Sparta Rotterdam

AZ speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen Sparta. Beide clubs staan in de Top-6 en liggen op koers om de play-offs te gaan spelen. AZ zal stiekem nog hopen op iets meer en mikt op plek twee. Sparta heeft nog een paar zeges nodig om die play-off plaats veilig te stellen. Sporttribune blikt vooruit op het Eredivisieduel AZ Alkmaar – Sparta Rotterdam.

Statistieken AZ Alkmaar – Sparta Rotterdam

AZ is in de afgelopen wedstrijden meestal de club die wint als er tegen Sparta wordt gevoetbald. Dit seizoen reisde de Alkmaarse formatie al af naar Rotterdam. Op Het Kasteel eindigde Sparta – AZ in 2-3.

Het was een bijzonder vermakelijk en spannend duel. Toen in speelronde twee van dit Eredivisie seizoen op 14 augustus werd afgetrapt was meteen duidelijk wat de intenties waren: beide ploegen gingen voor de winst.

Sparta opende in de 1e minuut al de score dankzij een treffer van Vito van Crooij. AZ kon pas vlak voor rust iets terug doen. Pavlidis was in de blessuretijd van de eerste helft verantwoordelijk voor die gelijkmaker: 1-1. Na de pauze kwam AZ zelfs op voorsprong: 1-2 door Dani de Wit. Het was vervolgens opnieuw Van Crooij die tekende voor een Spartaanse goal: 2-2. Lang kon de thuisploeg niet genieten want een paar minuten later stond het 2-3. AZ-speler Kerkez schoot raak en bepaalde daarmee de eindstand op 2-3.

Pascal Jansen (trainer AZ Alkmaar): “Alles aan doen om als winnaar van veld te stappen”

AZ kan nog tweede worden, maar moet dan zelf alles winnen en hopen dat Ajax en PSV punten verspelen. Trainer Pascal Jansen wil er in ieder geval voor gaan: “We gaan er zaterdag tegen Sparta alles aan doen om als winnaar van het veld te stappen. Want een goed eind van de competitie is voor ons een absolute must.”

“Hopelijk onze les geleerd”

AZ zit ook nog in Europa en dus wordt het een beetje wedden op twee paarden, al ziet Jansen dat anders: “AZ moet op beide podia zich tonen. Maar als we meer willen, moet je ook meer leveren. We hadden moeten leren van de wedstrijd tegen FC Twente in Enschede, dat hebben we helaas niet laten zien tegen sc Heerenveen. Dat hebben we aan onszelf te danken. We hopen dat we onze les nu wel hebben geleerd.”

Maurice Steijn (trainer Sparta Rotterdam): “Zal zwaar potje worden”

Sparta speelde afgelopen weekeinde de derby tegen Feyenoord en kon één helft goed meekomen met de koploper. Dat sterkt het vertrouwen van trainer Maurice Steijn voor het treffen met AZ: “Het zal een zwaar potje worden, maar ook AZ heeft zijn wisselende kanten en daar moeten we van profiteren.”

“Wij hebben ook onze wapens”

Steijn kijkt niet alleen naar de sterktes en zwaktes bij AZ, maar ook naar de mogelijkheden binnen zijn eigen selectie. En als nummer zes in de huidige Eredivisie stand bezit zijn ploeg die voldoende, zo concludeert Steijn voorafgaand aan het uitduel bij AZ: “Zij hebben sterke wapens. Maar wij hebben ook onze wapens. Iedereen in de competitie hebben we het daar heel moeilijk mee gemaakt en dat gaan we zaterdag ook weer proberen. We willen voor het maximaal haalbare gaan.”

Wanneer is AZ Alkmaar – Sparta Rotterdam

De Eredivisie wedstrijd AZ – Sparta zal op zaterdag 8 april worden gespeeld in het AFAS stadion te Alkmaar. Beide clubs staan om exact 20:00 uur klaar voor de aftrap. Volg alle Eredivisie acties via Sporttribune.nl en lees voorbeschouwingen op de slotfase van dit seizoen vanaf de eerste rij op hét voetbalnieuwsplatform van Nederland!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie