Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie derby: NEC Nijmegen – Vitesse

Eredivisie derby: NEC Nijmegen – Vitesse

Zondag wordt in De Goffert in Nijmegen de derby NEC Nijmegen – Vitesse Arnhem gespeeld. Deze wedstrijd uit de 29e speelronde van de Eredivisie is altijd beladen, omdat beide supportersgroepen op slechts enkele kilometers van elkaar wonen. Bovendien kunnen zowel NEC als Vitesse de punten goed gebruiken. Sporttribune.nl blikt vooruit op NEC Nijmegen – Vitesse.

Statistieken NEC Nijmegen – Vitesse

De derby’s tussen N.E.C. en Vitesse leveren altijd strijd en spektakel op. Niet altijd goed voetbal of extreme uitslagen, maar wel altijd een flinke dosis spanning. Dat gold overigens in mindere mate voor de derby eerder dit seizoen in Arnhem.

In de Gelredome werd het op 15 januari 0-0. Het was toen de tweede wedstrijd na de winterstop (en WK break) en de vierde puntendeling op rij voor Vitesse.

NEC trainer Rogier Meijer: “Wij zijn favoriet tegen Vitesse”

De derby werpt in Nijmegen al de hele week zijn schaduw vooruit. Er wordt echt uitgekeken naar de komst van Vitesse. NEC is er volgens trainer Rogier Meijer dan ook helemaal klaar voor: “Ik denk dat wij de favoriet zijn tegen Vitesse, op basis van de stand en het spel na de winterstop.โ€

“Koel in hoofd, vuur in de benen”

Meijer heeft tot slot nog een boodschap voor zijn spelers als ze wedstrijd zondagmiddag begint: “Koel blijven in het hoofd, maar voetballen met het vuur in de benen!”

Maximilian Wittek (Vitesse): “Laten zien wie de beste club van Gelderland is”

Vitesse speler Maximilian Wittek is op en top gemotiveerd om er zondag een Arnhems feestje van te maken in Nijmegen. “We zullen zondag alles geven. Als we de supporters kunnen laten zien wie de beste club van Gelderland is door van NEC te winnen dan zou dat heel mooi zijn. We zullen zondag alles geven om onze stad trots te maken.”

Wanneer is NEC Nijmegen – Vitesse

De competitie wedstrijd NEC Nijmegen – Vitesse Arnhem zal op zondag 16 april plaatsvinden in Stadion De Goffert in Nijmegen. De strijd tussen de twee rivalen ontbrandt om 14:30 uur.

Volg al het nieuws rondom de Eredivisie, N.E.C. en Vitesse vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws kanaal waar je elke week voorbeschouwingen leest op de topwedstrijden in binnen- en buitenland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie