Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: duel der Oranje doelmannen bij NEC Nijmegen – Feyenoord Rotterdam

Eredivisie: duel der Oranje doelmannen bij NEC Nijmegen – Feyenoord Rotterdam

Op zondag 2 oktober staat in de Goffert te Nijmegen het Eredivisie duel NEC Nijmegen – Feyenoord Rotterdam op het programma. Bij NEC staat Jasper Cilessen onder de lat en aan de overkant zal Justin Bijlow het doel van Feyenoord verdedigen. Een pikant duel na de interlandperiode. Sporttribune.nl blikt vooruit op NEC – Feyenoord.

Statistieken NEC Nijmegen – Feyenoord Rotterdam

Wedstrijden tussen N.E.C. Nijmegen en Feyenoord Rotterdam kwamen de afgelopen jaren weinig voor, omdat de Nijmeegse club niet in de Eredivisie speelde. Vorig seizoen hield NEC als promovendus knap stand waardoor ze dit jaar opnieuw op het hoogste niveau mogen acteren.

De laatste keer dat NEC van Feyenoord won? Dat was op 20 december 2015. Het werd toen 3-1 in de Goffert. Vorig seizoen eindigde dit duel in een zege voor Feyenoord Rotterdam in een 1-4 overwinning voor de bezoekers uit Rotterdam-Zuid. Grote man in een leeg stadion was toen Kokcu die met twee treffers een flink aandeel in de eindstand had.

Vormpeil

Het vormpeil van beide ploegen is matig. Feyenoord verloor de topper van PSV met 4-3 en NEC hield aan de trip naar Utrecht slechts รฉรฉn puntje over: 0-0. 

Het elftal van trainer Arne Slot staat momenteel op een vierde plek en staat daarmee zeven plaatsen hoger dan de thuisploeg. NEC pakte dit lopende seizoen tot nu toe acht punten, Feyenoord heeft er twee keer zoveel: zestien. 

Arne Slot: โ€œN.E.C. is in staat om punten te pakkenโ€

Begin dit jaar wist Feyenoord met 1-4 te winnen in het Goffert Stadion van N.E.C., maar volgens Feyenoord-trainer Arne Slot is dat echt niet gemakkelijk om dit zondag nog eens over te doen. โ€œN.E.C. is dit seizoen in staat om punten te halen. Ze zijn goed bezig. Het wordt een leuke wedstrijd, maar we zullen er hard voor moeten werkenโ€, zo stelt de trainer van Feyenoord in zijn voorbeschouwing op deze wedstrijd uit de achtste speelronde van de Eredivisie.

Wanneer is NEC Nijmegen – Feyenoord Rotterdam

Het duel NEC – Feyenoord begint zondag 2 oktober om 14:30 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in een stijf uitverkocht Goffert Stadion. Volg al het nieuws rondom de Nederlandse Eredivisie, N.E.C. Nijmegen en Feyenoord Rotterdam vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl. Wij plaatsen dagelijks nieuwsberichten over Feyenoord, Ajax, PSV en de andere Eredivisieclubs in Nederland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie