Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: FC Twente – Ajax

Eredivisie: FC Twente – Ajax

Zondag wordt in de Nederlandse Eredivisie de wedstrijd FC Twente – Ajax gespeeld. Dit duel uit de tweede speelronde wordt gezien als een topper, omdat Ajax het in Enschede in het verleden wel vaker lastig heeft gehad. Bovendien lijkt Twente zich goed versterkt te hebben deze zomer. Kunnen de Tukkers de huidige landskampioen de voet dwars zetten of wordt het – net als vorige week – weer een walk-over voor Ajax? Sporttribune.nl blikt vooruit. 

Statistieken FC Twente – Ajax

De ploeg uit Enschede is voor de 55e keer gastheer bij een wedstrijd tegen Ajax. Twente won tot nu toe zestien keer van de Amsterdammers, de bezoekers keerde 24 keer met drie punten terug uit Enschede. In alle overige duels eindigde het in een gelijkspel.

Vorig seizoen won Ajax met 3-1, maar was het lange tijd 1-1. Klaas-Jan Huntelaar wist nog tweemaal te scoren waardoor Ajax alsnog de volle buit greep. Het bleken achteraf de laatste treffers die Huntelaar zou maken in een Ajax-shirt.

Twente is ook verantwoordelijk voor de (voorlopig) laatste nederlaag die Ajax in de Nederlandse Eredivisie leed. Op 5 december 2020 won Twente in de Johan Cruijff Arena met 1-2.

Schorsingen en blessures

Aan de Overijsselse kant zijn er geen schorsingen te melden. Bij Ajax is Nicolas Tagliafico nog altijd geschorst vanwege zijn rode kaart in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.

Een blik op de lappenmand van beide ploegen leert ons dat FC Twente een bomvolle ziekenboeg heeft. Wout Brama kampt met een knieblessure, Dario Dumic heeft hamstringklachten, rechtsbuiten Virgil Misidjan zit ook met knieklachten in de lappenmand, Kik Pierie is absent door rugklachten en Vaclav Cerny is al de derde Twente speler die met knieklachten langs de kant moet blijven. Komt nog bij de langdurige blessures van Jody Lukoki (kruisband blessure) en Julio Pleguezolo (gescheurde kruisband).

De clubartsen van Ajax hebben het wat dat betreft een stuk rustiger. Mohammed Kudus is wel een zorgenkindje in onze hoofdstad. Hij heeft een enkelblessure. Ook Perr Schuurs moet FC Twente – Ajax missen. Hij zit met een kuitblessure in de lappenmand. Tot slot ook bij Ajax een langdurige geblesseerde: Sean Klaiber is waarschijnlijk enkele maanden tot een half jaar out door een gescheurde kruisband.

Erik Ten Hag: “Blessure Klaiber aderlating voor Ajax”

Erik ten Hag: “Sean was diep teleurgesteld en heel emotioneel”, zo wordt Ten Hag geciteerd door Het Parool. De kans is klein dat Ajax de markt opgaat om een vervanger voor Klaiber te halen. “Het is een aderlating voor onze selectie. Al hebben we veel opties op zijn positie: Noussair Mazraoui, Devyne Rensch, Jurriën Timber.

Wanneer is FC Twente – Ajax?

Het Eredivisieduel FC Twente – Ajax Amsterdam wordt op zondag 22 augustus gespeeld in de Grolsch Veste te Enschede. De wedstrijd begint al vroeg: het eerste fluitsignaal zal om 12:15 uur klinken. PSV komt zaterdag al in actie als het Cambuur Leeuwarden ontvangt, Feyenoord speelt op zondag om 14:30 uur tegen Go Ahead Eagles uit Deventer. Speelronde twee wordt op vrijdagavond al geopend met het duel N.E.C. Nijmegen – PEC Zwolle.

Volg al het nieuws rondom het Nederlandse voetbal, de Eredivisie, FC Twente en Ajax vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie