Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: FC Twente – AZ Alkmaar

Eredivisie: FC Twente – AZ Alkmaar

In de Eredivisie nemen de nummers 2 en 5 dit weekend het tegen elkaar op. AZ, tweede, en FC Twente, vijfde gaan beide voor drie punten om zodoende bovenin mee te blijven doen. Er kan er echter maar eentje winnen. Bij een gelijkspel zijn beide verliezers. Kortom: een kraker! Sporttribune blikt vooruit op FC Twente – AZ Alkmaar.

Statistieken FC Twente – AZ Alkmaar

De vorige ontmoeting tussen beide profclubs vond in Alkmaar plaats. Op 12 september 2022 speelden beide clubs tegen elkaar in het AFAS Stadion. Het seizoen was nog pril en zowel AZ als Twente wisten nog niet goed waar ze op dat moment stonden. Gevolg een voorzichtige wedstrijd.

In de eerste helft gebeurde nauwelijks iets opwindends of het moeten de wissels van Lahdo (AZ) en Brama (Twente) zijn die in het veld kwamen voor respectievelijk Evjen en Kjolo. Beiden raakten al vroeg in het duel geblesseerd.

In de tweede helft begon AZ fel en kreeg snel loon naar werken. Odgaard opende de score (54e minuut). Deze stand bleef lange tijd op het scorebord staan, maar een stuk of zes wissels later kwam daar toch de Twentse gelijkmaker. Ugalde schoot raak in de 81e minuut en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1.

Ron Jans: โ€œVan AZ winnen is zeker niet gemakkelijkโ€

FC Twente trainer Ron Jans zag midweeks AZ van Lazio Roma winnen en zich plaatsen voor de kwartfinales van de Conference League. Twente treft dus een ploeg in vorm รฉn met zelfvertrouwen. “Een dik verdiende overwinning voor AZ, ze hebben het uitstekend gedaan tegen Lazio. Tegen FC Groningen was het afgelopen week voor AZ wat moeizamer. Het ligt eraan wat wij doen, daarna is het pas belangrijk wat AZ doetโ€, vertelt Ron Jans op de clubwebsite.

FC Twente – AZ is het duel tussen de huidige nummer drie en vijf van de Eredivisie. De ploeg van Ron Jans zal de eerste vier plekken op de ranglijst in het zicht willen houden. โ€œAls we dit weekend niet winnen, dan wordt het lastiger om bij de eerste vier te komen, maar we gaan er altijd voorโ€, vervolgt Jans op FC Twente.nl.

Eerder dit seizoen speelde FC Twente met 1-1 gelijk in Alkmaar. โ€œDat was een boeiende wedstrijd waarin we aan elkaar gewaagd waren. Toen zaten we in een flow. We presteren dit seizoen eigenlijk altijd goed in thuiswedstrijden. Het allerbelangrijkste is dat wij dat weer kunnen laten zien, dan krijgt namelijk elke ploeg het moeilijk in De Grolsch Veste. Daar gaan we voor.โ€

Pascal Jansen: โ€œFC Twente is een sterke, uitgebalanceerde ploegโ€

FC Twente draait opnieuw een sterk seizoenโ€, beaamt Jansen. โ€œDit jaar hebben ze een fase gekend waarin ze wat minder winstpartijen boekten, maar zoals gebruikelijk is het een sterke en uitgebalanceerde ploeg. Het is een terechte subtopper in de Eredivisie.”

Heet avondje

Eerder dit seizoen werd het 1-1 toen de Twentenaren op bezoek kwamen in Alkmaar. “Er wacht ons zondag een hele zware wedstrijd, zeker als je in ogenschouw neemt dat het weer zo kort op een Europees duel is. Elke minuut aan herstel telt en dat tekent de professionaliteit van de groep. Het zal een heet avondje worden in Enschede.โ€

Wanneer is FC Twente – AZ Alkmaar

De competitiewedstrijd FC Twente – AZ Alkmaar in de 26e speelronde van de Nederlandse Eredivisie wordt op zondag 19 maart gespeeld. Het duel sluit deze speelronde af als het om 20:00 uur begint. Scheids is Albert Lindhout.

Twente kan zondag niet beschikken over Kjolo, Cleonise, Rots, Brama en Sadilek. Ze zijn allen geblesseerd. Bij AZ ontbreekt Bazoer en zijn Dekker, Martins Indi, Westerveld en De Wit twijfelgevallen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie