Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: FC Twente- Feyenoord Rotterdam

Eredivisie: FC Twente- Feyenoord Rotterdam

Komende week staan de twee teams tegenover elkaar: eerst in de competitie en volgende week in de KNVB beker. We hebben het over FC Twente en Feyenoord Rotterdam. Zondag wordt de Eredivisiewedstrijd FC Twente – Feyenoord afgewerkt en Sporttribune blikt vooruit op deze topper uit de veertiende speelronde van de Nederlandse Eredivisie.

Statistieken FC Twente – Feyenoord

In de laatste onderlinge ontmoeting waarbij Feyenoord op bezoek kwam bij FC Twente eindigde de wedstrijd onbeslist: 2-2. Een seizoen eerder eindigde FC  Twente – Feyenoord in een 1-3 overwinning voor de bezoekers uit Rotterdam.

De jaren ervoor waren ook al goed verlopen voor de ploeg uit de Rotterdam-Zuid: 1-3 en 0-2 winst. Voor deze zegereeks van Feyenoord vielen er twee gelijke spelen te noteren: 0-0 en 2-2. De laatste overwinning van de Tukkers op Feyenoord werd negen jaar geleden geboekt. Twente won destijds met 3-0 door doelpunten van Chadli, Castaignos en Dusan Tadic, die we nu allemaal kennen als één van dragers bij Ajax.

Favoriet bij FC Twente – Feyenoord Rotterdam

De voetbalexperts zien Feyenoord ook ditmaal als favoriet. Na de uitstekende prestatie in Praag, tegen Slavia Praag, is dat vertrouwen alleen maar gestegen. Feyenoord wist daar met 10 man een 2-2 score uit de brand te slepen waardoor ze nu al zeker zijn van groepswinst en Europese overwintering.

FC Twente heeft in de afgelopen vijf duels hier en daar wat steekjes laten vallen, waardoor de thuisploeg zichzelf het label underdog heeft op weten te plakken voor het aankomende competitieduel tegen Feyenoord. Zo werd er met 5-2 verloren van PSV Eindhoven en ging NEC met drie punten terug naar Nijmegen dankzij een 1-2 overwinning in de Grolsch Veste.

FC Twente trainer Ron Jans: “Kom maar op zondag”

“Vorig seizoen waren de resultaten bij Feyenoord ook goed, maar ze spelen dit seizoen totaal anders, met veel energie en druk naar voren. Ze zijn door in Europa, staan qua verliespunten bovenaan, dus kom maar op zondag”, aldus Ron Jans, voor wie het meespelen van Virgil Misidjan nog een vraagteken is. “Virgil heeft de hele week niet alle trainingen mee kunnen doen, of hij erbij kan zijn moeten we morgen even kijken.”

Arne Slot (trainer Feyenoord): “Geen gemakkelijke opgave”

“FC Twente doet het momenteel onder Ron Jans prima. Het zal dus geen gemakkelijke opgave worden. Dat is Twente uit nooit. Zeker nu omdat wij net uit Praag terug zijn. En we weten niet of Bijlow onder de lat kan staan tegen FC Twente. Dat is aan onze doctoren.  Topclubs hebben vaak drie ervaren keepers. Maar uit financieel oogpunt hebben wij gekozen voor twee ervaren keepers en Tein Troost en Thijs Jansen als jonge talenten daar achter. Als Bijlow niet op tijd hersteld is van zijn coronabesmetting dan zullen we op hen een beroep doen tegen FC Twente.”

Afwachten

Slot vreest ook dat er voor die tijd nog meer spelers van Feyenoord uitvallen wegens een positieve besmetting: “Ik ben een beetje een expert, dat komt door mijn ervaringen met coronagevallen toen ik nog bij AZ werkte. Een besmetting kan tien dagen duren. We weten dus pas later of de positieve test van Justin invloed heeft op verschijnselen bij andere spelers.”

Wanneer is FC Twente – Feyenoord

Het Eredivisieduel FC Twente – Feyenoord Rotterdam zal op zondag 28 november worden afgewerkt in de Grolsch Veste. Dat stadion blijft overigens dicht voor publiek. Ron Jans: “We presteren in dit soort wedstrijden altijd beter dankzij het publiek en dat valt nu weg.” In het lege stadion zal om 14:30 uur worden afgetrapt. Volg de Eredivisie, FC Twente, Feyenoord en al het andere voetbalnieuws vanaf je eigen online stoeltje op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie