Momenteel jij en 101 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: FC Volendam – PSV

Eredivisie: FC Volendam – PSV

Aan de Dijk in Volendam zal zondagmiddag gestreden worden om drie punten in de Nederlandse Eredivisie als FC Volendam en PSV het tegen elkaar zullen opnemen. PSV heeft nog een sprankje hoop op de titel, maar wil vooral de tweede plaats veiligstellen, want die geeft recht op deelname aan de UEFA Champions League. Volendam zit nog volop in de degradatiestrijd verwikkeld en moet ook punten pakken. Sporttribune.nl blikt vooruit op FC Volendam – PSV.

Statistieken FC Volendam – PSV

Voor PSV is FC Volendam in de meeste gevallen geen geweldig groot obstakel. Eerder dit seizoen wisten de Eindhovenaren in het eigen Philips Stadion zelfs flink aan het doelsaldo te werken. Het duel PSV – FC Volendam eindigde namelijk in een 7-1 zege voor PSV.

Doelpuntenmakers namens PSV waren Cody Gakpo (3x), Xavi Simons (2x) en Bakayoko. Het zevende doelpunt was een eigen goal van FC Volendam, dat via Henk Veerman ook zelf nog een treffer wist aan te tekenen.

Wim Jonk (trainer FC Volendam): “PSV heeft veel kwaliteit”

FC Volendam moet een zinderend competitieslot uit de mouw schudden om ook volgend seizoen weer op het hoogste niveau te mogen acteren. De thuiswedstrijd tegen PSV is weliswaar mooi voor het publiek, maar komt voor trainer Wim Jonk eigenlijk niet uit. “PSV heeft goede spelers met heel veel kwaliteit. Dat wordt natuurlijk een hele karwei voor ons.”

“Je weet nooit wat het oplevert”

Toch heeft Jonk hoop op een resultaat. Zelfs na de afstraffing die ze in Eindhoven kregen, verwacht hij dat er in Volendam toch iets mogelijk is voor zijn elftal. “Dit is dan ook weer een heel andere wedstrijd, maar je zult altijd momenten krijgen in een wedstrijd. Al zullen dat er tegen PSV niet heel veel zijn. We moeten vooral naar onszelf kijken en naar de dingen die je doet. Je weet nooit wat het oplevert. Soms word je beloond.”

Ruud van Nistelrooij (trainer PSV): “Drie punten tegen Volendam goud waard”

PSV staat gedeeld tweede en heeft evenveel punten dan Ajax. De Amsterdammers wisten afgelopen weekend net als PSV met 4-0 te winnen en dus is het puntenaantal nog altijd gelijk. Komend weekend nieuwe kansen voor PSV om uit te lopen op de Amsterdamse concurrent: “Vanaf dinsdag zijn we begonnen aan de voorbereiding op de wedstrijd tegen FC Volendam en ook die drie punten kunnen voor ons goud waard zijn in de strijd om Champions League voetbal.”

Titelkansen

Bij PSV geloven ze nog steeds in de titel, zolang dat volgens de statistieken nog mogelijk is. Het is geen obessie, zo vertelt Van Nistelrooij tegen PSV Tv, maar wel een doelstelling die er sinds het begin van dit seizoen overeind staat. “Wij gaan nog altijd voor het hoogst haalbare en dat is nog steeds de eerste plek. Ons niveau moet zondag tegen FC Volendam nog beter dan in de afgelopen weken. Ik ben tevreden met het niveau, maar het doelsaldo zou ook weleens belangrijk kunnen gaan worden.”

Wanneer is FC Volendam – PSV

De wedstrijd FC Volendam – PSV uit de 29e speelronde van de Eredivisie wordt op zondag 16 april gespeeld in het Kras Stadion van Volendam. De wedstrijd begint om 14:30 uur en zal onder leiding staan van scheidsrechter Allart Lindhout.

Bij PSV ontbreekt Armando Obispo door een knieblessure. Ook Fofana en Mauro Junior zijn nog altijd niet (volledig) wedstrijdfit. Volendam heeft alleen Muhren in de lappenmand zitten. De rest van de selectie is fit.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie