Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Feyenoord – FC Groningen

Eredivisie: Feyenoord – FC Groningen

Op zaterdag 5 speelt Feyenoord in de Eredivisie een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De Rotterdammers spelen in het eigen Kuip, maar zullen ook al voorzichtig vooruitkijken naar de Europe Conference League wedstrijd van komende donderdag tegen Partizan Belgrado. Sporttribune blikt vooruit op de Eredivisie wedstrijd Feyenoord – FC Groningen.

Statistieken Feyenoord – FC Groningen

De voorgaande twee ontmoetingen tussen Feyenoord en Groningen eindigde in een gelijkspel. De wedstrijd in Groningen die eerder dit seizoen werd gespeeld, werd afgefloten bij een 1-1 stand. Ook vorig seizoen werd FC Groningen – Feyenoord Rotterdam 1-1.

De laatste keer dat Groningen naar Rotterdam afreisde ging het met een 2-0 nederlaag terug naar het Hoge Noorden. Feyenoord won het Eredivisieduel van 8 november 2020 met 2-0 dankzij goals van Geertruida en Berghuis. Beide doelpunten vielen in de tweede helft.

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord hoefde deze week niet in actie te komen in de KNVB Beker. De Rotterdammers werden in dat toernooi al vroeg uitgeschakeld. De laatste wedstrijd die de Rotterdammers speelde was de competitiewedstrijd tegen AZ. Dat duel werd met 2-1 verloren. Het was de eerste nederlaag in vijf duels voor de ploeg van trainer Arne Slot.

Op de website van Feyenoord kijkt Jens Toornstra terug op die nederlaag, die werd beslist door twee benutte strafschoppen van AZ-topscoorder Jesper Karlsson.

Huidige vorm FC Groningen

FC Groningen speelt de afgelopen weken wisselvallig. Na zeges op Vitesse en Go Ahead Eagles werd er met 0-1 verloren van Fortuna Sittard. Na die nederlaag volgde er een gelijkspel tegen PEC Zwolle (1-1). Afgelopen weekend pakte het dan weer eens drie punten door met 1-0 van Willem II te winnen.

Door deze zege is de hoop van FC Groningen weer iets groter dat er tegen de Rotterdammers ook wat te halen valt, maar de ploeg zal dan wel haar beste spel moeten spelen. Groningen zal het echter zonder spits Michael de Leeuw moeten doen. Hij is, net als Daniel van Kaam geblesseerd. Groningen trainer Danny Buijs, die zelf een schorsing uit zit en op de tribune van de Kuip moeten plaatsnemen, zal dus moeten puzzelen in zijn opstelling.

Wanneer is Feyenoord – FC Groningen

De wedstrijd Feyenoord – FC Groningen wordt gespeeld op zaterdag 5 maart. Het duel in de Rotterdamse Kuip begint om 21:00 uur. Volg als het voetbalnieuws over de Nederlandse Eredivisie, Feyenoord en Groningen vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Kijk hier onder de vorige editie van Feyenoord – Groningen terug en kom alvast in de stemming voor dit duel in de 25e speelronde van de Nederlandse Eredivisie.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie