Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Feyenoord Rotterdam – sc Heerenveen

Eredivisie: Feyenoord Rotterdam – sc Heerenveen

Feyenoord speelt komende zaterdag in de Eredivisie een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De Rotterdammers zijn de competitie goed begonnen en staan na één speelronde zelfs bovenaan. Kan trainer Arne Slot die bliksemstart een goed vervolg geven tegen sc Heerenveen? Sporttribune.nl blikt vooruit op Feyenoord Rotterdam – sc Heerenveen op zaterdag 13 augustus 2022.

Statistieken Feyenoord Rotterdam – sc Heerenveen

Vorig seizoen scoorde Feyenoord zes op zes tegen sc Heerenveen. Zowel in het Abe Lenstra Stadion als in de eigen Rotterdamse Kuip werd gewonnen van de Friese formatie. De uitwedstrijd ging met 0-3 naar Feyenoord. Til, Senesi en Linssen waren in dat duel trefzeker voor de Rotterdammers.

In Rotterdam eindigde de onderlinge ontmoeting in 3-1. Feyenoord kwam al snel op voorsprong door Til (12e minuut). Linssen verdubbelde na rust de score, waarna Joey Veerman de spanning in de wedstrijd terugbracht door 2-1 te maken. Til, tegenwoordig ploeggenoot van Veerman bij PSV, zorgde in de 88e minuut voor de bevrijdende treffer voor Feyenoord. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 3-1.

Arne Slot: “

Arne Slot: ” Koploper na één wedstrijd zegt niet zoveel”

Voor Feyenoord trainer Arne Slot is de competitie goed begonnen. Hij zag zijn ploeg vorige week in de speelronde 1 van het seizoen 2022 – 2023 de lastige uitwedstrijd bij Vitesse met 2-5 winnen. De Rotterdammers pakte daar en passant ook nog de koppositie mee. “Koploper na één wedstrijd zegt niet zoveel, maar het is beter dan beginnen met een nederlaag. We moeten ons eigen spel spelen als Heerenveen hier op bezoek komt en verwacht ik dat we ook dit tweede competitieduel kunnen winnen.”

Kees van Wonderen: “Leerzaam om bij een club of organisatie aan de slag te gaan die je niet kent”

sc Heerenveen trainer Kees van Wonderen heeft in het verleden ook voor Feyenoord gevoetbald en keert dus zondag terug op het oude nest. “Ik heb daar natuurlijk heel veel meegemaakt en ik ken de club goed. Feyenoord blijft belangrijk voor me. Aan de andere kant is het ook leerzaam om bij een club of organisatie aan de slag te gaan die je niet kent. Eigenlijk zoals ik nu doe bij de sc Heerenveen.”

Wanneer is Feyenoord Rotterdam – sc Heerenveen

De competitiewedstrijd Feyenoord – sc Heerenveen is op zaterdag 13 augustus 2022. Vanwege de tropische warmte zullen er extra drinkpauzes worden ingelast. Het duel begint om 21:00 uur en dan is de ergste warmte (hopelijk) al achter de rug.

Volg al het nieuws rondom de Nederlandse Eredivisie, Feyenoord en sc Heerenveen vanaf de eerste rij via het online platform Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie