Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Feyenoord – Vitesse

Eredivisie: Feyenoord – Vitesse

Landskampioen Feyenoord sluit het succesvolle Eredivisie seizoen 2022 – 2023 af met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. In de week dat trainer Arne Slot bevestigde ook volgend seizoen in Rotterdam aan het roer te staan, wordt in De Kuip gevoetbald om de laatste drie te vergeven punten van deze competitie. Sporttribune.nl blikt vooruit op Feyenoord – Vitesse.

Statistieken Feyenoord – Vitesse

Feyenoord eindigt dit seizoen als eerste en mag dus volgend seizoen in de UEFA Champions League uitkomen. Vitesse wisselde gedurende het seizoen van trainer. De Arnhemmers zagen Thomas Letsch gaan en clubicoon Phillip Cocu komen. Onder Cocu werd er beter gepresenteerd en werden eventuele degradatiezorgen voorkomen.

Eerder dit seizoen ging Feyenoord op bezoek bij Vitesse. In de Arnhemse Gelredome eindigt Vitesse – Feyenoord in een 2-5 overwinning voor de Rotterdammers. Het was de eerste speelronde en dus direct zeven doelpunten! Dat belooft wat voor dit komende slotduel.

Arne Slot: “Mooi seizoen afsluiten tegen Vitesse”

Feyenoord trainer Arne Slot kan zeer ontspannen toewerken naar deze laatste competitieronde. Feyenoord is al kampioen en hij maakte deze week het nieuws bekend nog minimaal één seizoen in Rotterdam hoofdtrainer te blijven. Geen druk en geen lastige vragen meer dus in de aanloop naar de slotronde tegen Vitesse. “We kunnen terugkijken op een mooi seizoen en sluiten dat af in De Kuip tegen Vitesse. Ik heb er zin in”, zegt de trainer van Feyenoord.

“Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen bij Feyenoord”

Omdat er verder niks meer op het spel staat en de transfergeruchten over een vertrek van Slot ook uit de lucht zijn, is er al voor de laatste competitiewedstrijd tegen Vitesse tijd en ruimte om over volgend seizoen na te denken. Slot: “We willen verder bouwen op de basis die er de afgelopen twee seizoenen is gelegd. Er lopen geen transferbesprekingen, die zijn er ook niet geweest. De bespreking ging uitsluitend over een eventuele verlenging. Alle gesprekken met Feyenoord zijn slechts daarop gericht. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen bij Feyenoord”, aldus trainer Slot tot besluit.

Phillip Cocu: “Wedstrijd Feyenoord geeft iets extra’s”

Vitesse staat na een moeilijke seizoenstart veilig in de middenmoot van de Eredivisie, maar trainer Phillip Cocu wil in de laatste wedstrijd van het seizoen nog een goed resultaat halen. “Deze wedstrijden geven iets extra’s. Als we bij Feyenoord in staat zijn om een goed resultaat te halen, te winnen dus, dan geeft dat een extra boost voor het hele elftal en een mooie afsluiting van het seizoen”, zegt de trainer van de Arnhemse formatie op de persconferentie van de Gelderse club.

“We moeten gas blijven geven”

De trainer van Vitesse hoopt dat er nog wat punten te rapen zijn in de Rotterdamse Kuip. “We moeten gas blijven geven. Het seizoen duurt nog tot zondag, dan zijn we klaar. Maar die wedstrijd gaan we wel serieus aanpakken. We moeten altijd blijven proberen nog een plek op de ranglijst te stijgen. Uiteraard telt de sportieve eer. Heel sterk, zelfs. Wij zullen scherp aan de aftrap staan”, besluit trainer Cocu de vooruitblik vanuit Vitesse.

Wanneer is Feyenoord – Vitesse

De Eredivisie wedstrijd Feyenoord – Vitesse wordt op zondag 28 mei gespeeld in de Rotterdamse Kuip. Het duel begint om 14:30 uur, het klassieke voetbaltijdstip voor competitieduels op de zondag.

Volg de laatste wedstrijden van dit Eredivisie seizoen 2022 – 2023 vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online platform waar je altijd nieuwe voorbeschouwingen leest over de topwedstrijden in de binnenlandse en buitenlandse voetbalcompetities.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie