Momenteel jij en 91 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie nacompetitie: Almere City – VVV Venlo

Eredivisie nacompetitie: Almere City – VVV Venlo

In de nacompetitie wordt gestreden om het laatste plekje in het Eredivisie seizoen 2023 – 2024. FC Emmen gaat alles in het werk stellen om niet te degraderen, terwijl de Keukenkampioen Divisie clubs juist proberen te promoveren. In Almere zal zaterdag het duel tussen Almere City en VVV beslissen wie van de twee ploegen de finale van deze play-offs mag gaan spelen. Sporttribune blikt vooruit op Almere City – VVV.

Statistieken Almere City – VVV Venlo

Het duel VVV Venlo – Almere City werd afgelopen week afgefloten bij een 1-1 stand. Met dat gelijkspel op zak zullen beide elftallen dus komende zaterdag het veld van het Yanmar stadion betreden.

De meest gelukkige met die stand zal toch Almere City zijn. Er werd in Venlo namelijk niet verloren en daardoor heeft de Flevolandse club het komende zaterdag volledig in eigen hand of het mag deelnemen aan de finale van deze nacompetitie behorende bij het seizoen 2022 – 2023. Voor Almere zou een finaleplaats geen unicum zijn. Al één keer eerder bereikte de jongste profclub van Nederland de eindstrijd maar Almere City speelde nog nooit in de Eredivisie.

Alex Pastoor (trainer Almere City): “Zaterdag het thuis afmaken”

Almere City trainer Alex Pastoor vertelt op de clubwebsite dat het duel in Venlo niet helemaal volgens plan verliep. “De bedoeling was om er een schepje bovenop te doen. Dat lukte niet goed. Gelukkig liepen we geen schade op. Nu kunnen we het zaterdag thuis afmaken.”

“Op naar zaterdag, op naar Almere”

Pastoor ziet het dus wel zitten om na de 1-1 in Limburg het karwei zaterdag in eigen stadion af te maken. Echt balen van het gelijke spel doen ze in Almere dus niet. “Wel balen dat we een volkomen onterechte rode kaart hebben gekregen”, aldus Pastoor op het clubkanaal van Almere City FC. “Gelukkig hebben wij ook toen we met tien man door moesten de druk goed van ons doel weten te houden. Dat hebben wij met zijn tienen fantastisch gelost. Op naar zaterdag, op naar Almere.”

Rick Kruys (trainer VVV): “Direct begonnen met plan van aanpak”

In Venlo stond men ook niet al te lang stil bij de 1-1 in de heenwedstrijd. Het vizier ging ook bij trainer Rick Kruys meteen op deze return: “We zijn direct begonnen met het maken van een plan van aanpak voor de tweede ronde. Je weet dat Almere een uitstekende ploeg is met goede spelers. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en ze hebben veel wapens.”

“Pittige opgave”

VVV heeft in tegenstelling tot Almere wel de nodige Eredivisie ervaring. Volgens Kruys is VVV echter niet de favoriet: “Zij zijn natuurlijk ook niet voor niets derde geworden, dus we weten dat het een pittige opgave wordt. Maar we gaan er dan ook alles aan doen om ook Almere uit te schakelen en ons te plaatsen voor de finale.”

Wanneer is Almere City – VVV Venlo

De nacompetitie wedstrijd Almere City – VVV Venlo wordt op zaterdag 3 juni gespeeld in het Yanmar stadion op het Fannie Blankers Koen Sportpark te Almere. Beide elftallen zullen om klokslag 16:30 uur klaarstaan voor de aftrap.

Wie wordt de achttiende club in het Eredivisie seizoen 2023 – 2024? Volg het via Sporttribune.nl vanaf de eerste rij in het virtuele stadion door dagelijks langs te komen voor de nieuwste voorbeschouwingen van topvoetbalwedstrijden in binnen- en buitenland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie