Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: PSV Eindhoven – Go Ahead Eagles

Eredivisie: PSV Eindhoven – Go Ahead Eagles

Ook voor PSV zit de Eredivisie in 2021 er na morgen op. De meeste ploegen spelen op woensdag 22 december al hun slotduel, de Eindhovenaren treden op donderdag de 23e nog aan tegen Go Ahead Eagles. Verstevigt PSV zijn koppositie in dit laatste Eredivisieduel van dit kalenderjaar? Sporttribune blikt vooruit op PSV Eindhoven – Go Ahead Eagles. 

Statistieken PSV Eindhoven – Go Ahead Eagles

Wie verwacht dat PSV altijd met gemak van Go Ahead Eagles wint, komt bedrogen uit. Eerder dit seizoen wonnen de Eindhovenaren met 1-2 van de ploeg uit Deventer. De winnende goal viel pas in de 86e minuut.

Ook in de eerdere ontmoetingen wisten de Eagles van zich af te bijten. Omdat de ploeg enkele jaren in de Keuken kampioendivisie bivakkeerde is dat al wel een tijdje geleden. Het laatste bezoek van GAE aan het Philips Stadion eindigde in een 1-0 overwinning voor PSV, waarbij Go Ahead dus ook allesbehalve werd weggespeeld.

Favoriet bij PSV Eindhoven – Go Ahead Eagles

Toch is PSV bij alle bookmakers favoriet in het duel PSV – Go Ahead Eagles. Kijkend naar de recente uitslagen is dat niet vreemd. PSV is bezig aan een uitstekend seizoen en staat niet voor niets bovenaan. Afgelopen weekeinde won het 1-4 simpel van RKC Waalwijk. Go Ahead won niet, maar verloor thuis met 0-2 van NEC Nijmegen.

PSV trainer Roger Schmidt: “Go Ahead is gewoon erg goed”

PSV trainer Roger Schmidt verkijkt zich niet op de uitslagen van de afgelopen weken, maar heeft vooral onthouden hoe moeilijk Go Ahead het PSV maakte in Deventer. Gakpo zette PSV snel op 0-1, maar na de thee maakte Cordoba 1-1. Marco van Ginkel scoorde vlak voor tijd pas de bevrijdende 1-2. De coach bereidt zich dan ook voor op opnieuw een lastige wedstrijd, dit keer in het eigen Philips Stadion. Schmidt: “Ja, Go Ahead is erg goed, zeker in eigen huis. Maar ook in Eindhoven zullen we goed moeten voetballen en kansen creëren. Dit soort wedstrijden zijn gewoon heel lastig.”

Gevecht

Schmidt vervolgt: “Go Ahead Eagles beschikt over een heel sterk team. Go Ahead is sterk in de duels en ze spelen elke wedstrijd met hoge intensiteit en zijn ook nog eens balvast. We maken ons op voor een echt gevecht.”

Go Ahead coach Kees van Wonderen: “Mooi moment om te kijken waar we nu staan”

“We zullen vol aan de bak moeten. Ajax en PSV ontstijgen de eredivisie, het is Champions League niveau. We zullen donderdag echt tot het uiterste gaan. PSV heeft al een enorme reeks grote duels gespeeld. Dit seizoen zijn ze een fase verder dan wij en wie ze ook opstellen, kwalitatief gaan ze er nauwelijks op achteruit. Het wordt voor ons weer een mooi moment om te kijken hoe ver we momenteel staan.”

Wanneer is PSV Eindhoven – Go Ahead Eagles

De Eredivisie wedstrijd PSV Eindhoven – Go Ahead Eagles uit de achttiende speelronde van de Nederlandse voetbalcompetitie wordt op donderdag 23 december in het Philips Stadion afgewerkt. De aftrap wordt om 18:45 uur verricht. Volg de laatste Eredivisie duels van 2021, PSV Eindhoven en Go Ahead Eagles via Sporttribune.nl. De online voetbalnieuws tribune die altijd open is!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie