Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: PSV Eindhoven – Heracles Almelo

Eredivisie: PSV Eindhoven – Heracles Almelo

In de Eredivisie speelt PSV komende zondag een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De Eindhovense formatie is in achtervolging op koploper Ajax en kan zich geen puntverlies meer veroorloven om zicht te houden op de landstitel. Heracles staat elfde en is in principe veilig, maar hoopt stiekem nog de play-offs te halen. Sporttribune blikt vooruit op PSV Eindhoven – Heracles Almelo.

Statistieken PSV Eindhoven – Heracles Almelo

PSV heeft sinds 2016 al geen puntverlies meer geleden als Heracles naar het Philips Stadion kwam. De wedstrijden die daarna gespeeld zijn werden allemaal gewonnen door de Eindhovenaren. Grote uitslagen zaten daar niet bij. De 3-0 uit 2017 is de meeste ruime overwinning. Opvallend genoeg werd de grootste overwinning in Almelo behaald: 0-4 voor PSV.

Eerder dit seizoen ging PSV op bezoek bij Heracles. Ook toen won PSV gemakkelijk. In de allereerste speelronde van het seizoen 2021 – 2022 werd het 0-2 voor PSV. Bruma zorgde voor de 0-1 en Mario Gotze verdubbelde de score, waardoor PSV het seizoen goed begon.

PSV in bekereuforie

Voor PSV komt het duel vlak nadat er voor het eerst sinds 2013 weer een bekerfinale is behaald. De finaleplaats werd op het veld dan ook uitgebreid gevierd door de Eindhovenaren. Trainer Roger Schmidt gaf na afloop ook aan dat bekerwinst hoog op het prioriteitenlijstje staat. “Ik won de beker al in Oostenrijk en China en nu hoop ik natuurlijk dat ik die derde ook win.”

Roger Schmidt: “Aan het einde is er maar één club over die alles gewonnen heeft.”

De Duitser geeft aan een liefhebber te zijn van het bekertoernooi. “Ik hou ervan, omdat je in deze competitie altijd tegen teams speelt die ook gewonnen hebben. Aan het einde is er dan maar één club over die alles gewonnen heeft. Dat geeft het zijn charme.”

Heracles Almelo geniet na van zege in Overijsselse derby

Bij Heracles Almelo is het deze week vooral een kwestie van terugkijken op afgelopen weekend. Daarin won de formatie van trainer Frank Wormuth met 2-0 van PEC Zwolle, dat tot dan toe nog ongeslagen was in 2022. Bij Heracles genoten ze vooral van Sinan Bakis en hopen uiteraard dat hij het komende zondag tegen PSV opnieuw op de heupen krijgt met enkele weergaloze acties. Tegen PEC Zwolle lukte dat in ieder geval best aardig.

Wanneer is PSV Eindhoven – Heracles Almelo

De Eredivisiewedstrijd PSV Eindhoven – Heracles Almelo in de 25e speelronde van de Nederlandse Eredivisie wordt op zondag 6 maart gespeeld in het Philips Stadion. Het duel begint om 12:15 uur. Volg al het voetbalnieuws over de Eredivisie, Heracles Almelo en PSV Eindhoven vanaf de eerste rij op de Sporttribune!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie