Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: PSV – Fortuna Sittard

Eredivisie: PSV – Fortuna Sittard

In de schaduw van de kampioenswedstrijd van Feyenoord speelt PSV komende zondag de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Eindhovenaren spelen nádat Feyenoord in actie is gekomen en weten dus bij de aftrap al of er nog kampioenskansen zijn of niet. Sporttribune.nl blikt vooruit op PSV – Fortuna Sittard.

Statistieken PSV – Fortuna Sittard

De wedstrijden tussen Brabantse en Limburgse clubs hebben altijd een speciaal tintje. Het is zoiets als de kampioen van het zuiden, maar dan met een zachte G.

Eerder dit seizoen ging PSV op bezoek in Limburg. In Sittard werd Fortuna – PSV op 15 januari, vlak na de winterstop: 2-2. PSV kwam op achterstand, maar poetste die vakkundig weg. De 1-2 leek lange tijd de eindstand te gaan worden, maar diep in blessuretijd viel alsnog de gelijkmaker. Boruk Yilmaz bepaalde uit een omstreden strafschop de eindstand op 2-2.

Ruud van Nistelrooij (PSV): “Tweede plaats veiligstellen”

“We hebben nog drie wedstrijden te gaan, met twee thuiswedstrijden tegen Fortuna Sittard en sc Heerenveen en één uitduel bij AZ. In die duels moeten we de tweede plaats veilig gaan stellen. We hebben ongelofelijk hard gewerkt om in deze positie te komen. Nu moeten we ook doorpakken.”

“We gaan voor hoogst haalbare”

Volgens Van Nistelrooij is de motivatie bij de spelers nog steeds enorm hoog, ook nu de titel zo goed als zeker voor Feyenoord is. Van Nistelrooij: “De spelers willen stuk voor stuk voor het hoogst haalbare gaan dit seizoen. Onze motivatie is om in een zo hoog mogelijk Europees toernooi te komen. Bij winst op Fortuna Sittard zetten we een belangrijke stap richting voorronde Champions League.”

Julio Velázquez: “Er zijn nog negen punten te verdienen”

Fortuna Sittard is zo goed als veilig en de play-offs lijken ook niet meer realistisch. Er valt dus nog weinig eer te behalen voor de Limburger. Toch is trainer Julio Valázquez nog strijdlustig in de aanloop naar de uitwedstrijd bij PSV. “We zullen moeten blijven strijden. We moeten gefocust blijven. Je weet dat als je twee seconden minder gefocust bent, dat PSV dan scoort en we willen niet weggespeeld worden.”

“Focus tot we helemaal zeker zijn”

Ondertussen wordt er in Sittard toch al een klein beetje feest gevierd, want de doelstelling: handhaving in de Eredivisie is behaald. Velázquez: “We hebben nu 35 punten en staan op de twaalfde plaats. Dat betekent dat we volgend seizoen wéér in de Eredivisie spelen! Wij zijn officieel nog niet veilig. Mathematisch kunnen we nog degraderen. Er zijn nog negen punten te verdienen, en wij hebben een voorsprong van zeven punten. Normaal is het genoeg. Maar we moeten de focus houden, tot we helemaal zeker zijn.”

Wanneer is PSV – Fortuna Sittard

De Eredivisie wedstrijd PSV – Fortuna Sittard uit speelronde 31 van de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie wordt op zondag 14 mei gespeeld. Het eerste fluitsignaal in het Philips Stadion te Eindhoven zal om 20:00 uur klinken.

De wedstrijd PSV – Fortuna is voor Liverpool speler Cody Gakpo ook een bijzonder affiche. Hij scoorde vier seizoenen geleden tegen Fortuna zijn eerste goal voor PSV. Nu vier jaar later is hij basisspeler bij Liverpool en het Nederlands elftal.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie