Momenteel jij en 103 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: SC Heerenveen – Vitesse

Eredivisie: SC Heerenveen – Vitesse

Op zaterdag 30 oktober staat er in de Nederlandse Eredivisie een prachtige subtopper gepland. SC Heerenveen – Vitesse Arnhem is een wedstrijd tussen twee ploegen die al jaren een vaste waarde zijn in het linkerrijtje. Kan de thuisploeg de punten in het Abe Lenstra Stadion houden of nemen de bezoekers drie punten mee naar Arnhem? Sporttribune.nl blikt vooruit! 

Statistieken SC Heerenveen – Vitesse

In de Head 2 Head statistieken zien we dat de laatste vijf duels die beide elftallen speelden, werden de prijzen eerlijk verdeeld. SC Heerenveen won tweemaal en Vitesse ook. Het vijfde duel eindigde in een gelijkspel: 1-1. De laatste ontmoeting in Friesland werd beslist door een goal van Henk Veerman (83e minuut). Joey Veerman mistte in de eerste helft toen nog een strafschop.

Huidige vorm SC Heerenveen

De Friese formatie kwam in het KNVB bekertoernooi woensdagavond met de schrik vrij. Tegen de amateurs van AFC stond de ploeg van trainer Jansen een kwartier voor tijd nog met 1-0 achter. Twee treffers in de slotfase voorkwamen een blamage en een vroegtijdige uitschakeling.

De bijna nederlaag volgt na twee verliespartijen in de Eredivisie. Eerst bleek Ajax een maatje te groot: 0-2, waarna ook FC Utrecht te sterk bleek voor SC Heerenveen: 2-1.

Huidige vorm Vitesse Arnhem

De Arnhemse formatie hoefde niet in actie te komen in de TOTO KNVB beker, omdat de ploeg zich plaatste voor Europees voetbal. In de Eredivisie leed Vitesse in speelronde tien een verrassende nederlaag. Go Ahead Eagles bleek met 1-2 te sterk voor de ploeg van trainer Thomas Letsch. En dat terwijl enkele dagen daarvoor de Gelredome nog het decor was voor een overwinning op Premier League formatie Tottenham Hotspur: 1-0 voor Vitesse.

Blessures en schorsingen

SC Heerenveen zal het tegen Vitesse zonder de Pool Bochniewicz moeten doen. Hij heeft last van zijn knie en kan derhalve niet meespelen. Ook Woudenberg zal moeten toekijken als de Arnhemse ploeg in het Abe Lenstra stadion langskomt. Hij staat onder behandeling van de medische staf vanwege een enkelblessure.

Bij Vitesse is alleen reserve doelman Daan Reiziger een twijfelgeval. Buiten de sluitpost is iedereen fit en omdat er ook geen schorsingen zijn die uitgezeten moeten worden, komt Letsch met zijn sterkst mogelijke selectie naar Heerenveen.

Jonny Jansen: “Vitesse heeft veel individuele kwaliteiten”

Jansen zag Vitesse vorige week Tottenham Hotspur verslaan en vervolgens Go Ahead Eagles drie punten pakken in Arnhem: “Dan blijkt maar weer dat het lang niet altijd makkelijk is wedstrijden in de eredivisie te winnen. Toch vind ik Vitesse wel een goede ploeg, met veel individuele kwaliteiten. Maar we hebben ons plan klaar. De backs van Vitesse willen altijd doordekken, misschien ontstaat er daardoor wel in hun rug heel veel ruimte. Daardoor moeten de centrale verdedigers weer uitstappen en zo ontstaan er nog meer ruimtes voor ons”, zo analyseert Jansen de tegenstander.

Thomas Letsch: “Heerenveen weet ook dat er tegen ons wat te halen valt”

“We hebben onszelf een slecht cadeau gedaan door het zwakke optreden tegen Go Ahead Eagles. Hierdoor weten de komende tegenstanders ook dat er bij ons wat te halen valt. Ook SC Heerenveen zal haar kansen ruiken. Ze hebben gewoon een sterke ploeg, met natuurlijk Veerman en Veerman. Maar we moeten ook met anderen rekening houden. Heerenveen heeft een leuk stel spelers. Voor ons geldt weer compact te staan. We moeten weer een eenheid vormen om punten te gaan pakken.”

Wanneer is SC Heerenveen – Vitesse

De Eredivisie wedstrijd SC Heerenveen – Vitesse wordt op zaterdag 30 oktober om 20:00 uur gespeeld in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen. Check al het voetbalnieuws over de Eredivisie, SC Heerenveen en Vitesse vanuit je eigen huis, op je telefoon of onderweg via Sporttribune.nl: hier zit je altijd op de eerste rij!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie