Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Sparta Rotterdam – Feyenoord Rotterdam

Eredivisie: Sparta Rotterdam – Feyenoord Rotterdam

In de Eredivisie lijkt Feyenoord hard op weg naar de landstitel. De formatie van trainer Arne Slot heeft de moeilijkste tegenstanders gehad en staat zes punten voor op nummer twee Ajax. De Rotterdamse derby tegen Sparta is op weg naar het kampioenschap nog één van de meest lastige obstakels, zo lijkt het. Kan Feyenoord op Het Kasteel drie punten pakken? Sporttribune.nl blikt vooruit op de Rotterdamse stadsderby Sparta Rotterdam – Feyenoord Rotterdam.

Statistieken Sparta Rotterdam – Feyenoord Rotterdam

In de afgelopen vijf edities kwam Feyenoord in de stadsderby telkens als winnaar naar voren. Daarbij maakte het niet uit of er op Spangen of op Zuid werd gespeeld. Opmerkelijk is wel dat de laatste keer dat Sparta erin slaagde Feyenoord punten af te pakken in De Kuip op 18 oktober 2020 was. Toen werd Feyenoord – Sparta 1-1.

Eerder dit seizoen had Feyenoord weinig moeite met Sparta. Toen werd in De Kuip wel gewonnen. De wedstrijd uit speelronde zes van het Eredivisie seizoen 2022 – 2023 eindigde op 11 september in 3-0.

Maurice Steiijn (trainer Sparta): “Derbygevoel rondom de club is groot”

Sparta staat er goed voor in de Eredivisie. Als het zo doorgaat mag het zich opmaken voor de play-offs voor Europees voetbal. Winst in de derby tegen Feyenoord zou dan ook wel heel goed uitkomen. Trainer Maurice Steijn beseft echter dat Sparta niet vaak wint van de grote broer uit Zuid: “Dit is traditioneel een heel moeilijke wedstrijd voor ons. Feyenoord heeft geen zwakke plekken, ook de nieuwe spelers hebben veel kwaliteit. Wij gaan altijd voor onze kansen en werken met goed gevoel toe naar deze derby.”

“Derbygevoel rondom de club is groot”

Steijn heeft Feyenoord tijdens de interlandperiode goed kunnen analyseren en zag ook dag na dag het derbygevoel groeien: “In de selectie is het derbygevoel niet erg groot, omdat er dit seizoen vier Rotterdamse derby’s op het programma staan, wordt het al een beetje normaal. Maar je merkt wel dat rondom de club en in de stad er veel gesproken wordt over deze derby. Het wordt natuurlijk ook weer gewoon een bijzondere wedstrijd voor ons.”

Arne Slot (trainer Feyenoord): “Blessure Geertruida nooit lekker”

Feyenoord trainer Arne Slot keek met gemengde gevoelens naar de interlands van Oranje. Hij zag Geertruida wegvallen en vreesde ook even voor Mats Wieffer, maar die blessure lijkt mee te vallen. “Door de blessure van Geertruida missen we naast Bijlow en Van Beek nog een belangrijke steunpilaar achterin. Dat is nooit lekker in de aanloop naar een derby.”

“Sparta is lastig, want ze geven nooit op”

Over Sparta zelf zegt Slot het volgende: “Sparta heeft een manier van spelen die lastig te bestrijden is. Hierdoor zijn wedstrijden tegen Sparta voor elke ploeg lastig dit seizoen. Ze geven gewoon nooit op en hebben ook gewoon heel veel kwaliteit in de selectie. Ze staan niet voor niets zesde.”

Wanneer is Sparta Rotterdam – Feyenoord Rotterdam

De Rotterdamse stadsderby Sparta – Feyenoord wordt op zondag 2 april gespeeld op Het Kasteel. De Eredivisie wedstrijd begint om 14:30 uur.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie