Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie speelronde 28: FC Groningen – Ajax Amsterdam

Eredivisie speelronde 28: FC Groningen – Ajax Amsterdam

In de 28e speelronde van de Nederlandse Eredivisie speelt koploper Ajax op zaterdagmiddag tegen FC Groningen. Kan Ajax na de interlandbreak weer overtuigen of blijven de Amsterdammers moeizaam tot winst komen? De titelstrijd barst weer los en Sporttribune is er natuurlijk bij!

Statistieken FC Groningen – Ajax Amsterdam

De vorige keer dat FC Groningen – Ajax op het programma stond eindigde de wedstrijd in een overwinning voor de Groningers. De thuisploeg won op 4 oktober 2020 met 1-0. Dat was al de tweede zege op rij, want begin dat jaar had FC Groningen al met 2-1 gewonnen van de club uit Amsterdam.

Huidige vorm FC Groningen

FC Groningen kende een moeilijke periode in het midden van de lopende competitie. De ploeg van trainer Danny Buijs dreigde zelfs af te zakken naar de degradatiezone. Inmiddels heeft de Trots van het Noorden de boel weer aardig op de rit en staat het keurig achtste. Niet goed, niet slecht. Het niveau van FC Groningen. En die rivival heeft het met name te danken aan een in bloedvorm verkerende Jørgen Strand Larsen.

Huidige vorm Ajax

De Amsterdammers wonnen hun laatste drie competitieduels, maar dat ging niet gemakkelijk. Thuis tegen RKC ontsnapte het in de slotfase: 3-2, uit bij SC Cambuur deed de ploeg van trainer Erik ten Hag hetzelfde: 2-3 en in de Klassieker tegen Feyenoord kwam het tweemaal op achterstand, maar won het toch met opnieuw: 3-2.

Wanneer is FC Groningen – Ajax Amsterdam

De Eredivisie wedstrijd Groningen – AFC Ajax Amsterdam wordt op zaterdag 2 april gespeeld in stadion Euroborg te Groningen. De wedstrijd begint om 16:30 uur en zal dus al vroeg afgelopen zijn. Volg al het voetbalnieuws over de Eredivisie, Groningen en Ajax vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie