Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie topper: Ajax – Vitesse

Eredivisie topper: Ajax – Vitesse

Zondagmiddag staat er in de Nederlandse Eredivisie een echte topper op het programma. Het duel Ajax- Vitesse is een herhaling van de bekerfinale, die in april van dit jaar werd gespeeld. Ajax won toen met 2-1 van Vitesse. Dat duel werd in de Rotterdamse Kuip afgewerkt, deze editie van Ajax – Vitesse wordt in de Johan Cruijff Arena gespeeld. Sporttribune.nl blikt vooruit op de topper uit de derde speelronde van de Nederlandse Eredivisie.

Head 2 Head Ajax – Vitesse

Ajax speelde in haar historie maar liefst 81 duels tegen Vitesse. Daarvan won Ajax er vijftig en gingen er 21 verloren. Slechts tien ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. Opvallend detail: nog nooit eindigde Ajax – Vitesse in Amsterdam in een puntendeling!

De grootste thuisoverwinning van Ajax dateert van het seizoen 1971 – 1972. Het werd toen maar liefst 12-1. In het seizoen 2014 – 2015 boekte Vitesse de grootste triomf in Amsterdam. Het werd in dat jaar 0-4 voor de Arnhemmers.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar tegenkwamen was in de KNVB bekerfinale. Ajax won toen met 2-1. Dat was ook de uitslag van het laatste competitieduel dat de clubs tegen elkaar speelden. Vitesse won op 24 september 2017 voor het laatst in Amsterdam. Het werd destijds 1-2 voor de Arnhemmers.

Favoriet bij Ajax – Vitesse

Afgaande op de statistieken uit de Head 2 Head vergelijking is Ajax zwaar favoriet. De Amsterdammers lieten vorige week echter zien kwetsbaar te zijn. Bij FC Twente werd het 1-1. Vitesse daarentegen tankte flink wat vertrouwen door afgelopen donderdag de groepsfase van de Europa Conference League te bereiken. Het versloeg het Belgische Anderlecht met 2-1.

Blessures en schorsingen

Bij Ajax ontbreken Mohammed Kudus (enkelblessure) en Sean Klaiber (kruisband gescheurd). Ook André Onana is nog altijd niet van de partij. Hij is geschorst.

Vitesse reist zonder Jacob Rasmussen, Daan Reiziger, Danilho Doekhi en Million Manhoef af naar onze hoofdstad. Het kwartet is geblesseerd en moet derhalve de topper Ajax – Vitesse aan zich voorbij laten gaan. Er is niemand binnen de huidige selectie die nog een schorsing uit moet zitten.

Erik ten Hag: “We kunnen nog niet tevreden zijn”

Ajax speelt zondag het eerste duel na het puntverlies in Enschede tegen FC Twente. Gaat dat een rol spelen? Coach Erik ten Hag: “We gaan zondag zien hoe we dat hebben verteerd. Het is duidelijk dat we niet tevreden kunnen zijn. Het spel van afgelopen zondag, aan de bal, had te veel onnauwkeurigheden. Dan kom je alsnog op voorsprong en sta je toch een gelijkmaker toe. Dat hebben we niet goed gedaan, dat is duidelijk.”

“Maar goed, ik had ook niet verwacht dat alles direct zou lopen. Ik heb het al een paar keer gezegd: we zijn net weer bij elkaar. Ieder seizoen is het weer hard werken om de vorm te krijgen, om de juiste afstemming te krijgen. We moeten de principes en regels die we hebben weer in elkaar laten vallen. Die automatismen daar ontbrak het zondag, met name aan de bal, aan. En dat hoop ik tegen Vitesse wĂ©l weer terug te gaan zien.”

Thomas Letsch: “We zien zeker kansen tegen dit Ajax”

“Ajax is favoriet, maar in voetbal is alles mogelijk. Als we tien keer tegen Ajax spelen, zullen we vaker verliezen dan winnen”, zegt Letsch in zijn vooruitblik op de topper van zondag  “Maar we zien zeker kansen tegen dit Ajax. Wij reizen niet naar Amsterdam af om een leuke wedstrijd te spelen. We reizen af voor de winst.”

Wanneer is Ajax – Vitesse?

De Eredivisie wedstrijd Ajax – Vitesse wordt op zondag 29 augustus gespeeld en begint om 14:30 uur. Wie wint deze topper uit de derde speelronde van de Nederlandse Eredivisie? Volg Ajax, Vitesse en de Eredivisie vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie