Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie topper: AZ Alkmaar – Vitesse Arnhem

Eredivisie topper: AZ Alkmaar – Vitesse Arnhem

In het AFAS stadion van AZ wordt dit weekend de Eredivisie topper AZ Alkmaar – Vitesse Arnhem gespeeld. Beide ploegen werden vorige maand in de Europa Conference League uitgeschakeld en richten zich nu volledig op de Nederlandse competitie. Sporttribune.nl blikt vooruit op AZ Alkmaar – Vitesse.

Statistieken AZ Alkmaar – Vitesse Arnhem

De vorige keer dat AZ en Vitesse in Alkmaar tegenover elkaar stonden, eindigde het duel in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg. AZ ging na deze overwinning nog tweemaal op bezoek in Arnhem. Beide keren wisten de Alkmaarders niet te winnen.

Vitesse won op 7 maart 2021 met 2-1 van AZ dankzij een doelpunt van Rasmussen en eerder dit seizoen eindigde Vitesse – AZ in de Gelredome in een troosteloze 0-0.

Lastige periode AZ Alkmaar

AZ deed het lange tijd uitstekend in de Nederlandse Eredivisie. Sinds de Europe Conference League wedstrijden tegen FK Bodo/Glimt zit de klad er echter behoorlijk in. FK Bodo/Glimt won in de Europa League de heenwedstrijd met 2-1 en hield AZ in eigen huis op 2-2. Tussendoor verloor AZ ook de topper tegen FC Twente: 0-1 en kwam het in de vorige competitieronde niet verder dan 0-0 tegen laagvlieger Willem II.

De tegenvallende resultaten zorgen (nog) niet voor paniek bij coach Pascal Jansen, maar wellicht is de gedachten dat er flink wat jong talent in Alkmaar rondloopt een geruststelling voor AZ-fans.

Vitesse verder zonder Russische eigenaar

De interlandperiode bracht een klein beetje rust in Arnhem, want in de weken voor de interlandbreak was Vitesse constant in het nieuws vanwege de Russische eigenaar. Deze is inmiddels opstapt, maar laat ook een (dikke) schuld achter. Het is nog altijd de vraag wie of wat de club nu gaat overnemen. Een onzekere situatie die voor trainer Thomas Letsch zeker niet ideaal is met het oog op de topper tegen AZ. Toch was Letsch eerder deze week nog breed lachend te zien op het trainingscomplex van de Arnhemmers.

Wanneer is AZ Alkmaar – Vitesse Arnhem

De Eredivisie topper uit de 28e speelronde AZ Alkmaar – Vitesse Arnhem is op zaterdag 2 april en begint om 20:00 uur in het AFAS Stadion te Alkmaar. AZ is vooraf de nummer vijf op de ranglijst, Vitesse staat zesde. Een echte topper dus. Wie wint deze kraker? Volg het nieuws over de Eredivisie, AZ en Vitesse vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie