Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie topper PSV Eindhoven – Ajax Amsterdam

Eredivisie topper PSV Eindhoven – Ajax Amsterdam

In de Eredivisie wordt zondag de topper PSV Eindhoven – Ajax Amsterdam gespeeld. PSV is de nummer één, terwijl Ajax op één punt achterstand tweede staat. Beide ploegen strijden zondag dus om de koppositie. Wie weet deze eerste Nederlandse competitietopper van 2022 naar zijn hand te zetten? Sporttribune blikt vooruit op PSV – Ajax!

Statistieken PSV Eindhoven – Ajax Amsterdam

Als PSV gastheer is in wedstrijden tegen Ajax, dan ontvouwen zich de laatste jaren telkens zeer spannende duels. De laatste twee keer eindigde PSV –  Ajax zelfs onbeslist.

Op 22 september 2019 werd het 1-1 in het Philips Stadion. Doelpuntenmakers waren Quincy Promes (Ajax) en Donyell Malen (PSV). Op 28 februari 2021 vond de voorlopig laatste PSV – Ajax plaats. Ook die editie werd 1-1. Namens de thuisploeg opende Eran Zahavi al in de eerste helft de score: 1-0. In de blessuretijd tekende Dusan Tadic vanaf elf meter voor de gelijkmaker uit een omstreden penalty: 1-1.

Favoriet bij PSV Eindhoven – Ajax Amsterdam

In alle voorbeschouwingen schuiven de voetbalexperts Ajax naar voren als favoriet voor deze Eredivisie topper. En dat terwijl PSV toch echt koploper en gastheer is van deze Eredivisie kraker. Reden voor de favorietenrol is enerzijds de blakende vorm waarin de ploeg van trainer Erik ten Hag verkeert en anderzijds de ruime 5-0 overwinning van Ajax eerder dit seizoen in Amsterdam.

Daar staat tegenover dat PSV in de Johan Cruijff Schaal, eveneens gespeeld in onze hoofdstad, de Amsterdamse formatie met 0-4 klop heeft gegeven. Afgelopen donderdag maakte de Eindhovenaren in het bekerduel tegen Telstar echter weinig indruk. PSV won met slechts 2-1. Ajax liet zien dat ze zelfs met een B-elftal flink kunnen scoren. Tegen de amateurs van Excelsior Maassluis won Ajax met maar liefst 9-0.

Roger Schmidt: “Ajax heeft overal kwaliteiten”

“We staan momenteel één punt voor op Ajax. Dat betekent dat we het goed gedaan hebben. Ajax is een hele goede ploeg en heeft kwaliteiten over heel het veld. “Ze hebben in mijn ogen nog altijd de beste voorwaarden om kampioen te worden. Maar het is dit seizoen voor ons mogelijk om Ajax te verslaan. Het is een open race. We gaan er alles aan doen om deze eerste plek vast te houden”, aldus de Duitse coach in zijn voorbeschouwing op de kraker.

Cody Gakpo: “Het kan nog een spannende titelrace worden”

Wanneer Cody Gakpo gevraagd wordt wat PSV voor voordelen heeft ten opzichte van Ajax, dan reageert hij razendsnel met een gevat antwoord: “Eén punt.” In de perszaal wordt gelachen, Gakpo kijkt vooral naar zijn eigen ploeg. “Ajax, Feyenoord en wij zijn alle drie goed. Het kan daarom nog een hele leuke titelrace worden. Hopelijk kunnen wij zondag tegen Ajax onze voorsprong uitbouwen.”

Erik ten Hag: “PSV heeft heel goede selectie”

“PSV heeft ook gewoon een heel goede selectie. Maar toch ligt het volgens mij voor een groot deel aan onszelf of we titels winnen. We moeten hongerig zijn en blijven. Daarom richten we ons volledig op zondag. Vanzelfsprekend zullen we klaar zijn voor deze topper in Eindhoven. We winnen zondag de titel niet, maar we kunnen wel dure punten verspelen in jacht op titelprolongatie.”

Dusan Tadic: “Wij moeten kampioen worden”

“Dat het zo spannend is, is gewoon onze eigen schuld. We hebben veel te veel punten verspeeld en maar weinig goals tegen gekregen. Eigenlijk is dat een wiskundig wonder, dat het kan. En ja, dat frustreert wel”, vertelt de aanvoerder van Ajax in de voetbalpers. “Ik zou het een schande vinden, ja. Wij móéten met Ajax kampioen worden. Misschien is dat een verschil met Feyenoord en PSV”, vervolgt de aanvaller. “Het is leuk voor de liefhebbers en neutrale kijkers, maar ik ben gewoon het liefst al in maart kampioen.”

Wanneer is PSV Eindhoven – Ajax Amsterdam

Het is zondag 23 januari weer Super Sunday in de Eredivisie. De kraker PSV – Ajax begint die dag op het klassieke voetbaltijdstip van 14:30 uur. Decor voor de Nederlandse competitietopper is het Philips Stadion, dat vanuit overheidswegen nog leeg zal moeten blijven. Volg al het voetbalnieuws rondom de Eredivisie, PSV Eindhoven en Ajax Amsterdam vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl! Het online voetbalnieuws platform voor Nederlandse voetbalfans.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie