Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie topper PSV Eindhoven – AZ Alkmaar

Eredivisie topper PSV Eindhoven – AZ Alkmaar

De Eredivisie draait komend weekeinde weer op volle toeren. Een weekje rust heeft de spelers ongetwijfeld goed gedaan. De spelers van PSV en AZ hebben in ieder geval alle tijd gehad om zich voor te bereiden op de topper van de 21e speelronde: PSV Eindhoven – AZ Alkmaar. Sporttribune blikt vooruit!

Statistieken PSV Eindhoven – AZ Alkmaar

PSV is nummer twee in de stand van de Nederlandse Eredivisie voorafgaand aan deze kraker in het Philips Stadion. De bezoekers uit Alkmaar staan vijfde en hebben tien punten achterstand op de Eindhovenaren.

De laatste twee keer dat AZ naar de Brabantse lichtstad afreisde, boekte het een overwinning op PSV. Vorig seizoen werd het 1-3 en het seizoen daarvoor zelfs 0-4.

AZ trainer Pascal Jansen: “Laten we hopen dat we de traditie die we in die wedstrijden hebben opgebouwd, kunnen voortzetten.”

Recente uitslagen

PSV verloor de laatste wedstrijd voor de korte onderbreking. De Eindhovenaren moesten in de eerste topper van 2022 hun meerdere erkennen in Ajax: 1-2. AZ won ook niet. De Alkmaarders kwamen thuis tegen SC Cambuur niet verder dan 0-0.

Mauro Junior: “We moeten vooruitkijken. De eerstvolgende wedstrijd is tegen AZ. De komende vijf weken gaan heel pittig worden.”

Wanneer is PSV Eindhoven – AZ Alkmaar

De Eredivisie wedstrijd PSV Eindhoven – AZ Alkmaar wordt op zaterdag 5 februari 2022 gespeeld. Het duel begint om 20:00 uur. De wedstrijd in het Philips Stadion mag voor het eerst sinds de versoepelingen van kracht zijn weer door supporters bezocht worden. Er mag 1/3 van het stadion gevuld worden met fans, uit-supporters van AZ Alkmaar zijn niet welkom bij deze competitiekraker.

En dag later, op zondag 6 februari, komt koploper Ajax in actie. De Amsterdammers spelen om 16:45 uur in de eigen Johan Cruijff Arena tegen Heracles Almelo, dat veertiende staat.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie