Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie topper: PSV Eindhoven – Feyenoord Rotterdam

Eredivisie topper: PSV Eindhoven – Feyenoord Rotterdam

Zondag staat er alweer een topper op het programma in de Eredivisie. PSV Eindhoven – Feyenoord Rotterdam. Twee ploegen die ook midweeks in actie kwamen in de Europese voetbaltoernooien. Wie komt er als winnaar uit de bus? Sporttribune.nl blikt vooruit op de kraker van speelronde vijf in de Nederlandse Eredivisie!

Statistieken PSV Eindhoven – Feyenoord Rotterdam

De topper PSV Eindhoven – Feyenoord Rotterdam is vaak een feest voor de echte voetballiefhebbers. Duels op het scherpst van de snede, spectaculaire uitslagen, goed voetbal en vooral veel strijd. PSV speelde in haar historie maar liefst 168 duels tegen Feyenoord, competitie en beker(toernooien). Daarvan won PSV er 58 (34,5%) en gingen er 67 (39,9%) verloren. In 43 gevallen eindigden het in een gelijkspel. Het wordt de 85e ontmoeting tussen beide clubs in het Philips Stadion.

In alle gespeelde wedstrijden tegen Feyenoord scoorde PSV in totaal 263 keer. De grootste thuisoverwinning van PSV dateert uit het seizoen 2010 – 2011. Het werd maar liefst 10-0. In een grijs ver verleden leed PSV met 3-8 haar grootste thuisnederlaag tegen Feyenoord. Dit was in het seizoen 1932 – 1933.

Blessures en schorsingen

Bij PSV is vooral de spierblessure die Ibrahim Sangaré enkele weken geleden opliep een zorgenkindje. De Eindhovenaren verwachten de middenvelder voorlopig nog niet terug in de wedstrijdselectie. De wedstrijd tegen Feyenoord komt voor hem sowieso (veel) te vroeg.

Bij Feyenoord een zestal spelers die onder behandeling staan bij de medische staf. De meeste zijn niet direct basisspelers in het elftal van trainer Arne Slot. Voor Mark Diemers geldt dat wel. De 27-jarige middenvelder stond al meerdere malen in de startopstelling van de hoofdmacht, maar kampt momenteel met knieklachten.

Roger Schmidt: “Scherper en fysieker verdedigen”

PSV speelde afgelopen donderdag met 2-2 gelijk tegen Real Sociedad, maar wisten vorige week wel de topper tegen AZ te winnen (0-3). Hoe kijkt Schmidt aan tegen de aanstaande ontmoeting met Feyenoord? “Onze restverdediging was tegen Real Sociedad niet altijd goed en rondom de zestien moeten we scherper zijn en fysieker verdedigen. We gaven de goals te makkelijk weg. Als we dat zondag kunnen, wordt de kans vele malen groter dat we gaan winnen. Het vertrouwen is nog altijd goed. Ik focus me dan ook volledig op de wedstrijd tegen Feyenoord en kijk niet te veel meer terug naar de voorgaande wedstrijden.”

Arne Slot: “Dode spelmomenten kunnen bepalend zijn”

Feyenoord speelde dinsdagmiddag al haar Europe Conference duel. Tegen Maccabi Haifa kwam het niet verder dan 0-0. Met de competitienederlaag tegen FC Utrecht voorafgaand aan dat gelijke spel is een uitwedstrijd bij PSV niet ideaal voor de Rotterdamse formatie. “We hebben afgelopen week FC Utrecht uit nabesproken met de ploeg en daar kwam aan bod wat we moeten doen bij onnodig balverlies of dode spelmomenten. Daaruit kansen weggeven kan bepalend zijn, zeker tegen een sterke voorhoede als die van PSV.”

Wanneer is PSV Eindhoven – Feyenoord Rotterdam

De topper PSV Eindhoven – Feyenoord Rotterdam uit de vierde speelronde van de Eredivisie wordt op zondag 19 september gespeeld in het Philips Stadion te Eindhoven. Het duel in de Brabantse lichtstad begint om 14:30 uur. Scheidsrechter van dienst is Danny Makkelie, die net als beide clubs ook midweeks actief was in het Europees voetbal.

Volg al het nieuws rondom deze Eredivisie topper, PSV, Feyenoord en de Nederlandse competitie vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: jouw online portal voor voetbalnieuws, voorbeschouwingen én odds.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie