Momenteel jij en 127 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie topper: PSV – Vitesse

Eredivisie topper: PSV – Vitesse

Zondag wordt de Eredivisie topper PSV – Vitesse gespeeld. Twee ploegen die snakken naar succes. PSV beleefde een dramatische week met de 2-2 tegen ADO Den Haag en de dikke 4-2 nederlaag tegen Olympiakos in de Europa League. Vitesse won ook al vier wedstrijden op rij niet en zakte af naar de vierde plaats in de Nederlandse Eredivisie. 

Roger Schmidt: “Niet kansloos voor kwartfinales”

PSV moet zichzelf bijeenrapen om de topper tegen Vitesse met goed gevolg af te werken. De Eindhovense ploeg zit immers met een flinke kater na de 4-2 tegen Olympiakos. Trainer Roger Schmidt blijft echter optimistisch: “We zijn niet weggespeeld. Als ik naar het wedstrijdbeeld kijk, zie ik mogelijkheden. We hebben twee doelpunten gemaakt en dat biedt perspectief voor volgende week. Ik denk dat het nog altijd mogelijk is om ten koste van Olympiakos door te gaan.”

Eredivisie topper: PSV – Vitesse

Over de wedstrijd tegen Vitesse is hij ook positief. “We hebben goede spelers, maar het zijn stuk voor stuk jongens die nog niet zo ervaren zijn op dit niveau. Verdedigen is niet iets van alleen de achterste linie. Dat moet je met het hele team doen. Daar zullen we het ook met iedereen over hebben.”

“PSV en Vitesse lijken op elkaar”

“We gaan analyseren en verbeteren waar nodig om tegen Vitesse niet dezelfde fouten te gaan maken, want ook dat is weer een lastige wedstrijd. Op sommige punten speelt Vitesse hetzelfde als PSV: heel actief en met een hoge intensiteit en hoog druk zettend”, zegt Schmidt tegen PSV TV.

Thomas Letsch: “We falen vier keer op rij: onacceptabel!”

Ook bij Vitesse zijn de punten meer dan welkom. Trainer Thomas Letsch: “We falen nu vier keer op rij. Nergens nemen we initiatief. Nergens staan we compact. Als een team. Natuurlijk wordt hierover stevig gesproken. Dit is onacceptabel. We hadden met zijn allen een mooie uitgangspositie gecreĂ«erd. Nu zijn we hard bezig alles weg te gooien en dat mag niet gebeuren”, zegt Letsch stellig.

RB Leipzig

In 2014 vierden Letsch en Schmidt samen de successen bij RB Leipzig. Inmiddels zijn ze hun eigen weg gegaan en zondag staan ze dus niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Een bijzondere ervaring voor de trainer van Vitesse: “Ik denk dat ik tactisch wel het een en ander van Roger heb opgestoken. En dat pas ik ook toe nu we tegen elkaar gaan spelen”, aldus Letsch bij de NOS.

Volg al het voetbalnieuws via onze voetbalnieuwspagina waar je voorbeschouwingen, verslagen en analyses leest over alles wat met voetbal te maken heeft!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie