Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Vitesse Arnhem – PSV Eindhoven

Eredivisie: Vitesse Arnhem – PSV Eindhoven

Zaterdag 12 februari 2022 is stadion de Gelredome het decor voor de Eredivisiewedstrijd Vitesse Arnhem – PSV Eindhoven. PSV is tweede en moet winnen om de achtervolging op koploper Ajax vol te houden. Vitesse staat zesde en strijd om Europees voetbal. Sporttribune blikt vooruit op de topper uit de 21e speelronde van de Nederlandse Eredivisie.

Statistieken Vitesse Arnhem – PSV Eindhoven

Op 20 november 2021, amper drie maanden geleden dus, troffen beide ploegen elkaar in Eindhoven. Thuisploeg PSV bleek te sterk voor de club uit Arnhem. Het werd 2-0 dankzij treffers van Ibrahim Sangaré (19e minuut) en Bruma (30e minuut).

De laatste keer dat Vitesse en PSV in Arnhem tegen elkaar uitkwamen won de formatie uit Arnhem. Het werd op 25 oktober 2020 2-1 voor Vitesse dankzij een winnende goal van de Arnhemse goaltjesdief Openda.

Vorm Vitesse

Vitesse verloor woensdagavond met 5-0 de kwartfinale in de beker van Ajax. De Arnhemmers verloren in de Eredivisie ook al twee keer op rij. FC Twente en FC Groningen waren te sterk voor Vitesse, dat wel weer toe is aan drie punten.

Vitesse speler Openda: “Klaar om ten strijde te trekken tegen PSV”

“Ik ben blij om weer terug te zijn”, zegt Openda op het digitale clubkanaal van Vitesse. “Het was frustrerend om het team niet te kunnen helpen in de lastige wedstrijden tegen FC Twente en Ajax. In plaats van alles te geven op het veld moest ik mezelf verbijten op de tribune. Des te lekker is het om nu weer terug te zijn. Ik ben er klaar voor om ten strijde te trekken tegen PSV. Hopelijk kan ik weer van waarde zijn voor de ploeg, met mijn snelheid en balvastheid.”

Vormpeil PSV

PSV wist dinsdagavond de halve finale van de TOTO KNVB beker te halen door met 4-0 te winnen van NAC Breda. Die uitslag kwam als geroepen, nadat de Eindhovenaren twee keer op rij hadden verloren in de Eredivisie. Nadat Ajax met 1-2 te sterk was, bleek ook AZ Alkmaar een maatje te groot. PSV – AZ eindigde in 1-2.

PSV verdediger Jordan Teze: “Met deze uitslag kunnen we met opgeheven hoofd naar Vitesse”

De zege op NAC Breda zorgt er volgens PSV verdediger Jordan Teze voor dat de selectie met vertrouwen toe kan werken naar de topper tegen Vitesse. “De volgende wedstrijd staat zo weer voor de deur en daar moet je laten zien wat je kunt. Je moet een domper nooit meenemen na de volgende wedstrijd. Dat hebben we nu zeker niet gedaan. Met deze uitslag kunnen we met opgeheven hoofd richting Vitesse.”

Wanneer is Vitesse Arnhem – PSV Eindhoven

De Eredivisie topper Vitesse Arnhem – PSV Eindhoven wordt op zaterdag 12 februari gespeeld in het Gelredome in Arnhem. Er wordt om 20:00 uur afgetrapt. Volg al het Nederlandse voetbalnieuws over de Eredivisie, Vitesse en PSV via Sporttribune. De tribune waar jij altijd op de eerste rij zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie