Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie voetbal: welke beslissingen vallen er tijdens speelronde 31?

Eredivisie voetbal: welke beslissingen vallen er tijdens speelronde 31?

Komend weekeinde wordt de 31e speelronde in de Nederlandse Eredivisie afgewerkt. Na dit weekend zijn er dus nog maar vier duels gepland en dat betekent dat er voor sommige ploegen en posities beslissende momenten aan zitten te komen. Ajax is al zo goed als kampioen, dus die spanning is weg. Maar op vrijwel alle andere posities wordt er nog voor elk punt geknokt. Een overzicht.

Eredivisie voetbal: speelronde 31

Komend weekend wordt er een volledig competitieprogramma afgewerkt in de Eredivisie voetbal. Sporttribune zet de belangrijkste wedstrijden voor je op een rij en legt waar er voor gespeeld gaat worden in speelronde 31.

Ajax – FC Emmen

De wedstrijd Ajax – FC Emmen heeft twee hoofdelementen: een punt of meer voor de Amsterdammers betekent dat ze officieel kampioen van Nederland zijn. Voor FC Emmen zou een punt als een overwinning voelen. De Drentse formatie is aan een indrukwekkend opmars bezig en pakt de laatste weken veel punten. Ze zijn echter nog altijd niet helemaal veilig. De onderste twee plaatsen heeft het overgedaan aan respectievelijk VVV Venlo en ADO Den Haag. Maar de huidige zestiende plaats betekent nog altijd nacompetitie voetbal.

ADO Den Haag – Feyenoord Rotterdam

Bij de streekderby tussen ADO Den Haag en Feyenoord Rotterdam moet de Hagenezen winnen om het ontlopen van rechtstreekse degradatie in eigen hand te houden. Om promotie – degradatie wedstrijden te mogen spelen moet het acht punten goedmaken op FC Emmen. Na de wedstrijd tegen Feyenoord zijn er nog negen punten te verdienen. Het lot wordt langzaam bezegeld als ADO niet snel punten gaat pakken.

Feyenoord staat slechts twee punten achter nummer vier Vitesse. Die vierde plaats zorgt voor rechtstreekse deelname aan de groepsfase van de Conference League, dus zonder voorronden! De Rotterdammers spelen volgende week de Klassieker tegen Ajax, dus daar punten pakken zal moeilijker worden dan in deze uitwedstrijd in Den Haag.

RKC Waalwijk – AZ Alkmaar

Thuisploeg RKC Waalwijk lijkt op het oog misschien veilig, maar de veertiende plek is dat allerminst. Het verschil met VVV Venlo, dat momenteel rechtstreeks zou degraderen naar de Keukenkampioen Divisie, is maar vier punten. De voorsprong op FC Emmen, de nummer zestien, slechts twee.

En dan komt dit weekend ook nog AZ naar Waalwijk. AZ zal de punten niet cadeau gaan geven. De Alkmaarders strijden immers met PSV om de tweede stek. Winst is nodig om zicht te houden op die Champions League voorronde plek. Bij verlies is het zo goed als over voor de Champions League droom van AZ en zal het genoegen moeten nemen met de Europa League.

Heracles Almelo – VVV Venlo

Ook Heracles Almelo heeft nog alles om voor te voetballen. De Overijsselse ploeg staat achtste en dat is net genoeg voor de Conference League play-offs. Tegenstander VVV Venlo wil ook volgend jaar Eredivisie voetbal spelen, maar moet dan wel van de zeventiende plaats af. De Limburgers hebben momenteel twee punten minder dan FC Emmen en staan drie punten achter Willem II, dat op een veilige vijftiende stek staat.

PSV Eindhoven – SC Heerenveen

PSV is nog in de race om Champions League voetbal. De Brabantse formatie staat er zelfs het beste voor. Het bezet momenteel de tweede plaats en daarmee plaatst het zich voor de voorronde van het miljardenbal. PSV moet winnen van SC Heerenveen om die positie te behouden, want AZ ligt op de loer. De Alkmaarders hebben slechts drie punten minder en bij winst op RKC kan AZ dus weer over PSV heen wippen.

Resterend programma Eredivisie voetbal 2020 – 2021

Na deze speelronde worden er nog drie duels gespeeld door alle achttien clubs in de Eredivisie voetbal. Volgende week staat de topper Feyenoord – Ajax nog op het programma en in de slotronde vind een herhaling van de bekerfinale plaats als Vitesse en Ajax elkaar treffen. En andere opvallende wedstrijd in die laatste speelronde is VVV Venlo – FC Emmen. Zoals het er nu voorstaat zou dat weleens een duel kunnen worden dat beslist over rechtstreeks degradatie of niet.

Volg al het voetbalnieuws over de Eredivisie voetbal via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie