Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Willem II – PSV Eindhoven

Eredivisie: Willem II – PSV Eindhoven

Na de midweekse speelronden wordt er ook dit weekeinde gewoon weer gevoetbald in de Nederlandse Eredivisie. Op het programma staat de alweer zevende speelronde van het seizoen 2021 – 2022. Sporttribune.nl blikt in deze voorbeschouwing vooruit op de Brabantse derby van zaterdag 26 september 2021: Willem II – PSV Eindhoven. 

Statistieken Willem II – PSV Eindhoven

De voorgaande vijf ontmoetingen leverde twee zeges voor PSV op en ook twee voor Willem II. De vijfde, een vriendschappelijk treffen, eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De overwinningen van PSV kwamen tot stand in de Eredivisiewedstrijden van vorig seizoen en het seizoen 2018 – 2019. Op 9 mei van dit jaar won PSV met 0-2 in Tilburg. Donyell Malen opende de score, waarna Willem II via een eigen doelpunt er zelf 0-2 van maakte. De zege in het seizoen 2018 – 2019 was nog iets ruimer: 0-3. Toentertijd scoorden Malen, Luuk de Jong en Steven Bergwijn voor PSV.

De driepunters die Willem II wist te behalen vonden plaats in het seizoen 2019 – 2020 en in het seizoen 2017 – 2018. In 2019 werd het 2-1 voor de Tilburgers, terwijl in 2018 een monsterscore werd behaald. Willem II wist PSV toen totaal van de mat te spelen en won met maar liefst 5-0!

Favoriet bij Willem II – PSV Eindhoven

Afgaande op de huidige vorm is er geen duidelijke favoriet aan te wijzen bij dit duel. Beide ploegen doen bovenin de Eredivisie mee, maar lieten in de afgelopen vijf competitieduels ook steken vallen. Willem II speelde met 1-1 gelijk bij NEC, terwijl PSV in eigen huis op zijn donder kreeg van Feyenoord (0-4).

In de midweekse speelronde boekte beide clubs een 1-2 overwinning. Willem II deed dat op bezoek bij RKC Waalwijk, terwijl PSV de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles vlak voor tijd in zijn voordeel wist te beslissen.

Blessures en schorsingen

De thuisploeg moet het tegen PSV stellen zonder Wesley Spieringhs. Hij heeft knieklachten en zal niet op tijd fit zijn om zaterdagavond in de Brabantse derby in actie te komen.

PSV reist naar Tilburg af zonder Mario Götze. De Duitser liep vorige week spierblessure op en zit niet in de wedstrijdselectie voor het uitduel bij Willem II. Het meespelen van Ibrahim Sangaré is onzeker. De Ivoriaan is hersteld van zijn spierblessure, maar is nog niet wedstrijdfit.

Willem II trainer Fred Grim: “PSV leeft al een hele tijd in Tilburg”

“PSV leeft hier al een hele tijd in Tilburg. De eerste Brabantse derby tegen RKC verliep goed (1-2 winst, red.) en we hopen dat door te trekken tegen PSV. Het stadion zal voor het eerst weer vol zitten en dan ontstaat er een echte voetbalsfeer hier. De mensen op de tribunes zullen helemaal los gaan en wij zullen op het veld proberen diezelfde energie te brengen.”

PSV trainer Roger Schmidt: “Willem II is een gevaarlijke tegenstander”

“Go Ahead Eagles was het beste team waar we tot nu toe tegen gespeeld hebben dit seizoen. Ze waren geweldig. Ik weet dat het voor Willem II ook enorm belangrijk is om van PSV te winnen dus ik verwacht zaterdag weer een loodzware wedstrijd in Tilburg. Zij zijn bovendien aan een goed seizoen bezig, dus het wordt weer een gevaarlijke tegenstander.”

Wanneer is Willem II – PSV Eindhoven

De Eredivisie wedstrijd Willem II – PSV Eindhoven wordt op zaterdag 25 september gespeeld in het Koning Willem II stadion te Tilburg. Het duel begint al om 16:30 uur. Volg de verrichtingen van Willem II, PSV en nieuws over alle andere Eredivisieclub vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online platform waarop je wekelijks voorbeschouwingen kunt lezen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie