Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisiekraker: Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven

Eredivisiekraker: Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven

In speelronde 11 van de Nederlandse Eredivisie is het Super Sunday als koploper Ajax thuis in de Johan Cruijff Arena aantreedt tegen de nummer twee PSV Eindhoven. Beide ploegen speelde midweeks, met wisselend succes, Europese duels en staan nu pal tegenover elkaar. Sporttribune.nl blikt vooruit op Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven. 

Statistieken Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven

Ajax won van de laatste vijf duels tegen PSV drie ontmoetingen. Eén keer werd het een gelijkspel en eenmaal won PSV. De allerlaatste keer dat Ajax en PSV dit seizoen tegen elkaar speelden, was om de Johan Cruijff Schaal. Dit confrontatie werd overtuigend gewonnen door de Eindhovenaren. Het werd maar liefst 0-4.

Afgelopen week maakte de Amsterdammers indruk door in de Champions League met maar liefst 4-0 af te rekenen met Borussia Dortmund. PSV daarentegen worstelde tegen AS Monaco, leek op weg om alsnog te winnen maar kreeg in de slotfase het deksel op de neus en verloor: 1-2. Bovendien raakte in dat duel sterspeler Cody Gakpo geblesseerd en haakte ook Noni Madueke af. Beide kunnen tegen Ajax niet meespelen.

Erik ten Hag: “Onze speelwijze niet veranderen voor PSV”

“Ik denk dat onze speelwijze hen wel ligt”, zei Ten Hag. „Maar we gaan die niet veranderen. Ik kan me ook heel goede duels van ons tegen PSV herinneren, zoals begin dit jaar voor de beker. Tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal zetten we goed druk, maar verspeelden we soms te snel de bal. Dat moet nu beter.”

Pay back time

“De twee dagen extra rust zal geen factor zijn, maar dit is wel echt een finale. We willen ons revancheren op het verlies aan het begin van dit seizoen: het is pay back time!”

Roger Schmidt: “Ajax is meest veeleisende wedstrijd in Eredivisie”

“We spelen tegen Ajax, wat een van de meest veeleisende wedstrijden in deze competitie is, en ook nog uit. Natuurlijk wil je je dan op de best mogelijke manier voorbereiden”, zegt Schmidt tegen Voetbal International. “En als je dan donderdagavond nog moet spelen, dan is er weinig tijd.”

Geen klaagzang

Schmidt vervolgt zijn relaas: “We willen daar niet over klagen. Het is zoals het is. Je weet nooit precies wat de fysieke staat van de spelers is. We hebben twee dagen en die zullen we op de best mogelijke manier benutten. Passief spelen is geen oplossing, dan hebben we geen kans. Dan kunnen zij hun spel spelen en domineren.”

Wanneer is Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven

De Eredivisie kraker Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven wordt op zondag 24 oktober gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Het duel begint om 16:45 uur wanneer dus de andere uitslagen uit deze speelronde al bekend zijn. Volg de kraker op Super Sunday via Sporttribune.nl en lees alles over Ajax, PSV en de Nederlandse Eredivisie!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie