Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EURO 2020 Beslissing in Groep F: Duitsland – Hongarije

EURO 2020 Beslissing in Groep F: Duitsland – Hongarije

Woensdag 23 juni is een belangrijke dag op het EK, ook voor Nederland. Die dag vallen namelijk de beslissingen in groep F, de ‘poule des doods’. Frankrijk, Portugal, Duitsland en Hongarije gaan daarin uitmaken wie er naar de volgende ronde zal gaan. Duitsland en Hongarije nemen het woensdag tegen elkaar op, terwijl in de andere wedstrijd Portugal en Frankrijk tegenover elkaar staan. Wie zal deze groep overleven?

Duitsland – Hongarije op EURO2020

Hongarije is misschien het land wat niemand een kans zou geven op de volgende ronde, gezien de drie topfavorieten in deze poule. Toch wist het land tegen Portugal bijna een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar drie goals in de laatste zes minuten voor Portugal gooiden roet in het eten. Tegen Frankrijk wist de ploeg echter wel te stunten en een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen. Daardoor moet Frankrijk in de laatste wedstrijd nog aan de bak tegen Portugal, maar ook Hongarije heeft dus nog een kans om door te gaan naar de volgende ronde.

Dan moet het echter wel zien te winnen van Duitsland. De Duitsers begonnen het EK niet goed met een 1-0 nederlaag tegen Frankrijk. Toch was het spel niet slecht, en dat bleek ook in de tweede wedstrijd van de ploeg tegen Portugal. Duitsland won met 4-2 en dus heeft de ploeg plaatsing voor de volgende ronde in eigen hand. Wil het zeker zijn van plaatsing, dan moet de ploeg van bondscoach Joachim Löw van Hongarije winnen. Ook bij een gelijkspel is de ploeg waarschijnlijk geplaatst: mocht Portugal verliezen, dan wordt Duitsland met dat resultaat tweede in de poule.

Wordt nummer drie Poule F tegenstander van Oranje in achtste finales? 

Maar dit EK gaan echter ook de vier beste nummers drie door uit de poule. Dat betekent dat Duitsland bij een gelijkspel op vier punten komt te staan; dat is voldoende om zich bij de beste vier nummers drie te scharen. De nummer drie van deze poule zal echter zeer waarschijnlijk in de volgende ronde uitkomen tegen Nederland, dus men zal ongetwijfeld proberen om deze derde plek te vermijden.

Statistieken Duitsland – Hongarije

Hongarije staat tegen een behoorlijke opgave tegen Duitsland, maar bewees met het gelijkspel tegen Frankrijk dat de Duitsers toch op moeten passen. De opdracht voor de Hongaren is echter een stuk lastiger: zij zijn alleen gebaar bij een overwinning tegen Duitsland. Mocht dat scenario zich voordoen, dan komt Hongarije op vier punten, waarmee zij Duitsland passeren op de ranglijst. Bij verlies van Portugal tegen Frankrijk kan Hongarije met dat resultaat zelfs nog tweede worden in de poule. In dat geval wordt Duitsland derde, maar moet het met drie punten vrezen voor uitschakeling. Ook Portugal is dan, als laatste in de poule, uitgeschakeld.

Statistieken Portugal – Frankrijk

Het resultaat bij de andere poulewedstrijd tussen Portugal en Frankrijk is voor beide teams dus eigenlijk niet zo van belang. Duitsland en Hongarije zullen allebei willen winnen. Datzelfde geldt voor Portugal in hun wedstrijd tegen Frankrijk. Frankrijk is zelf met vier punten al vrijwel zeker van de volgende ronde, maar zal ongetwijfeld eerste willen worden in de poule, omdat de ploeg dan in de volgende ronde meer kans heeft op een iets minder lastige tegenstander. Winnen Duitsland en Portugal, dan wordt Frankrijk derde en mag het zich opmaken voor een wedstrijd tegen (waarschijnlijk) Nederland.

Kortom: Behalve een spannende voetbalavond is deze avond ook nog eens belangrijk voor Nederland. Zowel Portugal – Frankrijk als Duitsland – Hongarije wordt woensdag 23 juni gespeeld om 21.00 uur. Ben jij er ook al klaar voor? Volg al het EK voetbalnieuws vanaf de eerste rij op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie