Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EURO2020: Nederlands elftal opent tegen Oekraine

EURO2020: Nederlands elftal opent tegen Oekraine

Op vrijdag 11 juni begint het Europees kampioenschap voetbal met de openingswedstrijd tussen Turkije en Italië. Nederland opent op zondag 13 juni met de wedstrijd tegen Oekraïne en titelverdediger Portugal speelt haar eerste wedstrijd op dinsdag 15 juni tegen Hongarije. EURO 2020 gaat beginnen, met een jaartje vertraging weliswaar.

Opzet EURO 2020

Het toernooi vindt van 11 juni tot en met 11 juli 2021 plaats. Er wordt gespeeld in elf steden verspreid over Europa. Amsterdam is één van de speelsteden. Het Nederlands elftal speelt hier haar eerste drie wedstrijden van het toernooi. De Johan Cruijff Arena zal voorts ook het decor zijn van een achtste finale wedstrijd, later in het toernooi.

Groepsfase

Het Nederlands elftal speelt in de groepsfase tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië. Hoewel die laatste op het oog de wakste broeder lijkt, mag ook Noord-Macedonië niet onderschat worden. Ze schakelde in de play-offs Georgië uit (waar Nederland afgelopen zondag met 3-0 van won) en hebben met 4-0 van Kazachstan gewonnen in voorbereiding op dit EK. Met good old Goran Pandev (Genua) heeft Noord-Macedonië ook een spits met enorme (internationale) ervaring.

Dan Oostenrijk. Over dit land wordt nog weinig gepraat. Het Oostenrijkse clubvoetbal zit echter al jaren in de lift. In de UEFA Nations League liet het in Groep B al goede resultaten zien en op 2 juni verloor de ploeg van bondscoach Franco Foda maar nipt van Engeland: 1-0. Bekendste naam aan Oostenrijkse zijde is Marcel Sabitzer van RB Leipzig en in Nederland kennen wij Marko Arnautovic nog als voormalig speler van FC Twente.

Favorieten eindzege EURO 2020

Bij de meeste voetbalexperts zijn Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië topfavoriet. Engeland is een zeer gevaarlijke outsider, net als België. Omdat Portugal, Frankrijk en Duitsland in één poule zitten, valt in de eerste ronde in ieder geval één topfavoriet af.

Nederland behoort niet tot de favorieten voor eindwinst, maar wellicht kan het elftal van bondscoach Frank de Boer verrassen: “Ons doel is om dit toernooi te winnen”, zei hij aan de vooravond van dit EK. “Ik zou graag minimaal de halve finale halen. Maar dan moet álles meezitten”, benadrukt de trainer. “Geen blessures, geen onnodige rode kaarten. Alles wat nóg meer is dan de halve finale zou een geweldige prestatie zijn. Met de eerste twaalf, dertien spelers hebben we een hartstikke goed team. Een homogeen team, daarin zie ik wel parallellen met Oranje-teams waarin ik zelf speelde, zoals in 1998.”

Frank de Boer: “Oranje geen favoriet EURO 2020”

Toch rekent ook Frank de Boer zijn Oranje ook niet tot de topfavorieten op EURO 2020: “We kunnen heel ver reiken, maar ik vind niet dat we bij de EK-favorieten horen. België, Frankrijk en Spanje zijn voor mij de topfavorieten. Daarna heb je Portugal, Engeland, Duitsland, Italië. In dat rijtje tussen vier en acht schat ik ons ook in”, zo besluit De Boer zijn vooruitblik richting het komende Europees kampioenschap voetbal.

Volg het nieuws rondom EURO2020 via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie