Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EURO2020: Denemarken – België eerste duel na hartfalen Christian Eriksen

EURO2020: Denemarken – België eerste duel na hartfalen Christian Eriksen

Donderdagavond komt Denemarken voor het eerst sinds het voorval met Christian Eriksen weer in actie. De Denen spelen in Poule B tegen België. De Belgen zijn koploper in de groep dankzij een 3-0 zege op Rusland. Denemarken verloor na het afgrijselijk gebeuren nadat Eriksen uit het niets op de grond viel met 0-1 van Finland. Als België wint, is de volgende ronde een feit, als Denemarken verliest, wordt plaatsing voor de volgende ronde juist weer heel moeilijk. Wat wordt Denemarken – België? 

Geschiedenis Denemarken – België

Denemarken en België waren vorig jaar ook al aan elkaar gekoppeld in de UEFA Nations League. De Belgen wisten beide ontmoetingen met de Denen winnend af te sluiten. In België werd het 4-2 en de wedstrijd in Denemarken werd afgefloten bij een 0-2 stand in het voordeel van de Rode Duivels.

De enige keer dat beide voetballanden elkaar troffen in een eindronde was in 1984. Toen was de ploeg uit Denemarken te sterk voor onze zuiderburen. Op 19 juni 1984 werd Denemarken – België afgefloten bij een 3-2 stand. Frank Arnesen (tegenwoordig technisch directeur van Feyenoord) scoorde namens de Denen, terwijl voor de Belgische ploeg onder meer Frank Vercauteren (tegenwoordig hoofdtrainer van Royal Antwerp FC) doel wist te treffen.

Favorieten EURO2020 ontmoeting

Voor de komende ontmoeting op EURO2020 is België veruit favoriet. Wel is Denemarken vanwege het Eriksen voorval gebrand om een resultaat neer te zetten voor hun landgenoot. Eriksen zal ondanks het hartfalen van afgelopen zaterdag wél bij het duel aanwezig zijn. De voormalig speler van Ajax (tegenwoordig uitkomend voor Inter Milan) zit donderdagavond wellicht op de tribune of volgt het duel vanuit zijn ziekenhuisbed. Dat is nog niet helemaal duidelijk. Als hij aanwezig is, kan Denemarken wellicht boven zichzelf uitstijgen en dat maakt het bepalen van een favoriet toch iets lastiger.

Normaal gesproken zijn de Belgen natuurlijk wel de betere ploeg en is het logisch om te verwachten dat de ploeg van de Belgische bondscoach Roberto Martinez gewoon van Denemarken gaat winnen.

Roberto Martinez: “Eerbetoon aan Eriksen”

“Het zal emotioneel worden, zeker voor de wedstrijd. Maar we zijn allemaal dankbaar dat hij in orde is. We gaan een heel ander Denemarken zien. Die tweede helft tegen Finland mag je niet in rekening brengen, want hun gedachten waren elders. Ik denk dat het een feest kan worden, om te vieren dat Christian in orde is. Het zou een eerbetoon aan hem moeten worden.”

Kasper Hjulmand: “Het waren moeilijke dagen, maar we zijn er klaar voor”

Het zijn moeilijke dagen geweest, maar we hebben kleine stapjes gezet en ik denk dat we klaar zullen zijn morgen. België is voor mij te vergelijken met een clubelftal, zo goed zijn ze op elkaar ingespeeld. Door de afwezigheid van Eriksen zullen we het iets anders moeten aanpakken, maar België zal top moeten zijn om ons te verslaan.” Beraamt Hjulmand een speciaal plannetje om Lukaku af te stoppen? “We moeten ervoor zorgen dat Lukaku zo weinig mogelijk aanspeelbaar is. Eens hij aan de bal is, is hij niet meer af te stoppen. Op dat gevaar heeft Eriksen – zijn ploegmakker bij Inter – ons ook nog eens gewezen.”

Hoe laat begint Denemarken – België?

Wil je Denemarken – België live volgen via een livestream of televisie? Schakel dan donderdagavond 17 juni om 18:00 uur in en volg de verrichtingen van Denemarken en België in deze tweede poulewedstrijd op hun EK voetbal.

Volg al het EURO2020 nieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie