Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EURO2020: Engeland – Schotland

EURO2020: Engeland – Schotland

Op het Europees kampioenschap voetbal worden voetbalfans dagelijks getrakteerd op mooie affiches. De wedstrijd van vrijdag in Poule D is echter wel heel speciaal. De Britse derby tussen Engeland en Schotland. Het is pas de tweede keer in de geschiedenis dat Engeland – Schotland op het programma staat op een eindronde van het EK. De eerste keer was in 1996. Engeland won dat duel met 0-2. 

Engeland – Schotland op EURO2020

Precies 25 jaar later treffen beide landen elkaar op het EURO2020 – dat in 2021 wordt gespeeld. Wie is er ditmaal de favoriet? Engeland heeft een jonge, hongerige ploeg dat barst van het talent. Zelfs op de bank zitten spelers die bij hun club bepalend zijn. Denk daarbij aan Liverpool middenvelder Jordan Henderson of Manchester United aanvaller Marcus Rashford. Beiden werden in het openingsduel van dit EK niet gebruikt door bondscoach Southgate. Dankzij deze super sterke selectie is Engeland bij veel volgers één van de grote favorieten en dé uitdager van topfavoriet Frankrijk.

De eerste wedstrijd op dit EK werd door Engeland met 0-1 gewonnen. Tegen Kroatië, dat op het WK van 2018 in Rusland nog verliezend finalist was, werd het 0-1 voor de Three Lions.

Schotland heeft wat minder pijlen op haar boog. De selectie bestaat voornamelijk uit spelers van Rangers FC en Celtic. Echte toppers ontbreken in de selectie van de Schotse bondscoach Clarke of je moet Scott McTominay (Manchester United) daartoe willen rekenen. De Schotten staan echter bekend om hun vechtlust en de grote rivaliteit met de Engelse ploeg brengt altijd extra krachten los bij de formatie. Bovendien moet Schotland een resultaat halen in deze Britse derby. Schotland verloor immers met 0-2 van Tsjechië in hun eerste EK 2021 wedstrijd.

Gareth Southgate: “Belangrijke wedstrijd voor ons en onze fans”

“We moeten ervoor zorgen dat we klaar zijn voor wat een ongelooflijke wedstrijd tegen Schotland en een enorme uitdaging gaat worden. We moeten genieten van de winst op Kroatië, want ik denk dat je moet genieten van al je overwinningen, vooral in toernooien, maar de focus is nu op Schotland. Ons eerste doel is kwalificatie. Dat hebben we nog niet gedaan en we hebben vrijdagavond een heel belangrijke wedstrijd voor ons en onze fans.”

Steve Clarke: “Ik wens Southgate het beste, alleen komende vrijdag niet”

“Ik heb meer tijd van mijn leven in Engeland gewoond dan in Schotland’, zegt de Schotse bondscoach Clarke over Engeland – Schotland van aanstaande vrijdag. “Mijn twee jongens zijn Engels. Mijn kleinkinderen zijn Engels. Dus in termen van al dat nationalistische gedoe, daar zal je niet veel van horen van mij. ‘Ik heb een heel goede relatie met Gareth (Southgate, red.). Hij is een goede kerel en ik wens hem het beste, alleen niet als we tegen ze spelen.”

Stand voorafgaand aan Engeland – Schotland

In Groep D staat Engeland tweede met drie punten uit één duel. Tsjechië staat eerste met eveneens drie punten uit één wedstrijd, maar heeft een beter doelsaldo. Kroatië staat door de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Engeland derde, terwijl de Schotten de rij sluiten met nul punten.

De eerste twee landen van de groep plaatsen zich rechtstreeks voor de volgende ronde. De beste nummers drie van alle poules gaan ook door, maar daar zal geen enkel land op willen gokken.

Volg al het EK voetbalnieuws vanaf de eerste rij op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie